Greyhound Racing Liiton alaiset ratajuoksukilpailut järjestetään talkoovoimin, ja jotta kisat saadaan vedettyä sujuvasti läpi, tarvitaan monen ihmisen työpanosta.

Työtehtäviä on vaatimustasoltaan monenlaisia. Tehtäviin perehdytetään ja helpoin on aloittaa esimerkiksi kiinniotosta.

Alla olevalla Iida Nikkilän tekemän esittelyvideon tarkoitus on esitellä lyhyesti yleisimpiä toimihenkilötehtäviä ja madaltaa siten uusien harrastajien kynnystä lähteä mukaan toimintaan. Kilpailunjohtaja ja muut toimihenkilöt neuvovat mielellään, joten heiltä voi rohkeasti kysellä tehtävistä!

 

Videon © Iida Nikkilä

Racing on harrastuksena jo itsessään todella mukava ja antoisa, vielä enemmän siitä saa irti olemalla mukana kilpailuiden järjestämisessä.

Mukaan harrastukseen voi tulla vaikka ei kilpailevaa koiraa omistaisikaan. Jokaiseen tehtävään perehdytetään sekä opastetaan kädestä pitäen eikä tarvitse jännittää yksin vaan ympärillä on samanhenkisiä ihmisiä.

Radoilla voi kilpailuissa sekä harjoituksissa paikalla oleville toimihenkilöille käydä ilmoittamassa halukkuudesta päästä mukaan touhuun tai voi etukäteen ilmoittautua kilpailunjohtajalle jonka tiedot löytyvät seuraavien kilpailuiden tiedoista sekä kilpailukutsusta.

Toimintaan pääsee mukaan myös olemalla GRL:n jäsenkerhojen edustajiin yhteydessä. GRL:n jäsenkerhot.