Viikon koira: Bandersnatch

Viikon koira: Bandersnatch

GRL on päättänyt kaudella 2023 nostaa jokaisista kisoista yhden menestyneen tai muutoin mielenkiintoisen greyhoundin ja whippetin viikon koiriksi. Valitsimme kauden 6. kisapäivästä, Junior Derby finaalit, viikon koiriksi greyhoundeista Najan ja whippeteistä Bandersnatchin.


Bandersnatch “Ventti”

Qyono – Jolie, synt. 5/2021
Omistaja Johanna Pöyhölä, kasvattaja High Caliber

Lauantaina 12.8. kilpailtiin Tampereen Kaupin vinttikoiraradalla Junior Derbyjen lisäksi EGUn 30v-juhlavuoden timanttilähtöjä. 350 metrin matkalla debytoi ensikilvassaan Bandersnatch. Bandersnatch, eli Ventti, voitti lähtönsä suvereenisti upalla K1-luokan ajalla 22.31s. Ventin lähdön voit katsoa GRL:n YouTube-kanavalta.

Onneksi olkoon vielä EGU 30v Diamond Race Open voitosta! Ventin ensimmäinen kilpailu ja voitto upealla 1-luokan ajalla. Miten teillä juhlittiin voittoa?
Kiitos! Ollaan kyllä todella ylpeitä hienosta suorituksesta ja Ventti saikin kotimatkalla oman hampurilaispihvin palkinnoksi. Tietysti Venttiä hemmoteltiin myös kotona!

Millaiset odotukset teillä oli kilpailupäivän suhteen ja miten valmistauduitte Ventin kanssa ensikilpaan?
Meille tärkeintä oli, että lähtö olisi puhdas ja maaliin tulisi ehjä koira sijoituksesta huolimatta. Kilpailupäivään valmistauduttiin alkuviikosta hieronnalla ja loppuviikko ennen kisoja levättiin, jotta mieli ja keho olisi parhaimmillaan kisapäivänä.

Miten Ventti on aikanaan valikoitunut juuri teidän laumaan? Millainen Ventti on kotioloissa ja treenatessa?
Ventti on meidän ensimmäinen whippet, ja kun aloin haaveilla whippetistä, tein kovasti tutkimustyötä ja kävin katsomassa kisoja sekä koiria. Kävin myös Ventin kasvattajan luona tutustumassa koiriin ja Ventin isä on ollut yksi lemppari koirista. Ventti on kotona rauhallinen, iloinen ja viettää mielellään aikaa kainalossa. Ventin kanssa on kiva harrastaa mitä vaan ja on aina valmis kaikkeen kivaan yhdessä tekemiseen. Ventillä on ollut epäonnea matkassa viime vuonna ja siksi ollaan tällä kaudella keskitytty kasvattamaan Ventin itseluottamusta ja se onkin sujunut hyvin. Ventti on sinänsä helppo treenattava. Ventti keskittyy ja on rauhallinen ennen suoritusta mutta syttyy räjähtävästi kun viehe liikkuu. Kopista lähtemiseen tarvitaan vielä oikean ajoituksen treenaamista.

Mitkä koet olevan Ventin vahvuuksia erityisesti radalla?
Ventin vahvuuksia on kestävyys, nopeus ja kropan hallinta. Ventti ottaa todella vahvasti kaarteet haltuun vaikka muutoin juoksee mielellään ulkoradalla.

Millaisia suunnitelmia ja tavoitteita teillä on Ventin suhteen?
Ventin kanssa edetään hissukseen. Meidän motto on ”vähemmän on enemmän”. Tavoitteena on saada Ventille puhtaita lähtöjä ja pitää kivaa. Ventistä on vaikka mihin, sitten kun sen aika on.

Haluatko lähettää terveisiä kanssaharrastajille, kilpailemista miettiville tai vaikka kilpailujen järjestäjille?
Ensinnäkin suuret kiitokset kilpailun järjestäjille ja kaikille, jotka puurtavat yhteisen harrastuksen eteen. Tämä oli meidän tiimin ensimmäinen kokemus GRL kisoista ja pidimme siitä todella paljon! Erityiskiitos siitä, että viehe pysäytetään turvallisesti. Kiitos heille, jotka on meitä kannustaneet ja olleet tukena. Harrastajia haluan muistuttaa, että tämä on mukava yhteinen harrastus, jossa koirat saavat tehdä sitä mitä tykkäävät. Ollaan kannustavia toisillemme, ei tämä ole niin vakavaa. Joskus kaadutaan ja sitten taas noustaan, se kuuluu asiaan. Lopuksi haluan vielä lähettää kiitokset Ventin kasvattajalle Tuomakselle, joka on ollut iso tuki meidän matkan varrella ja luottanut meille näin upean perheenjäsenen!

Onnea vielä kerran Johanna ja Ventti!

 

Vastaukset: Johanna Pöyhölä
Kysymykset: Sanna Kauhanen
Kuva: Milla Toivanen