Viikon koira: Icepower II

Viikon koira: Icepower II

GRL on päättänyt kaudella 2023 nostaa jokaisista kisoista yhden menestyneen tai muutoin mielenkiintoisen greyhoundin ja whippetin viikon koiriksi. Valitsimme kauden 3. kisoista, Masters & OAKS, viikon koiriksi greyhoundeista Colonel Farrelin ja whippeteistä Icepower II:n.


Icepower II “Iippa”

Q’for Azorg – Dreamcatcher , synt. 10/2020
Omistaja Mira  ja Arto Ruuska, kasvattaja Indian Hill’s

8.7.2023 Turun Metsämäen radalla juostiin Etelän Greyhound Urheilijoiden järjestämä Masters & OAKS -kilpailupäivä. Whippetien Masters-kilpailu juostiin kolmen kovatasoisen koiran lähtönä, jossa Icepower otti yllensä voittajan takin hienolla 32.17s ajalla, joka oli samalla myös ainoa kyseisen päivän ykkösluokan aika sekä kautta aikain Turun Metsämäen 495 metrin matkalla 3. nopein whippetin juoksema aika! Icepowerilla, eli Iipalla, oli varsinainen sukukokous kisapäivänä! EGU 30v Diamond Race Openissa juoksi sen emä Dreamcatcher ja OAKSissa sisko Iroces, jotka molemmat voittivat myös omat lähtönsä. Iipan lähdön voit katsoa GRL:n YouTube-kanavalta.

Lue EGUn laatima kisaraportti täältä!

Onneksi olkoon Mira ja Iippa hienosta Masters-voitosta! Tämä oli kauden ensimmäinen startti teille GRL:n kilpailuissa ja samalla Iippa otti komean voiton nimiinsä. Miltä nyt kilpailupäivän jälkeen tuntuu ja miten teillä juhlistettiin voittoa?
Kiitokset, kyllähän voitto tuntuu hyvältä kun sen eteen on tehty töitä. Olemme erittäin tyytyväisiä Iipan hienosta kauden avauksesta ja Masters-voitosta. Viime vuonna Iippa kävi Masters-voitosta kovaa taistelua 480m matkan loppusuoralla Jimin (TMNT Napoleon Bonafrog) kanssa häviten tälle sadasosasekunnilla, joten tuntuihan se hyvältä kirkastaa viime vuoden hopea. Juhlistimme voittoa juhla-aterialla, tottakai! 

Iippa juoksee myös Suomen Vinttikoiraliiton kilpailuissa ja viime vuonna se kilpaili ensimmäisen kerran GRL:n kilpailuissa. Millaista on ollut kilpailla GRL:n puolella?
Iippa käväisi viime vuonna testaamassa taitojaan GRL:n kilpailuissa vierailevan koiran statuksella. Viihdyimme GRL:n kilpailuissa niin hyvin, että tänä vuonna päätimme hakea Iipalle kilpailukirjoja myös GRL:n puolelle. Tunnelma kilpailuissa on aina ollut kannustava ja kilpailujen järjestelyt on tehty huolella, koirien hyvinvointi edellä. Aiomme jatkossakin kisata GRL:n kilpailuissa ja toivomme tietysti että muutkin whippetien omistajat innostuvat lähtemään mukaan.

Miten teillä on kilpailukauteen valmistauduttu ja millaisia tavoitteita teillä on tälle kaudelle?
Viime talvena pääsimme ensimmäistä kertaa hakemaan hyvää pohjakuntoa ilman loukkaantumisia, mikä helpotti valmistautumista. Alkuvuodesta rakensimme pohjaa säännöllisillä maneesitreeneillä sekä pidemmillä kävelylenkeillä. Loppukeväästä siirryimme kevyempään vapaana liikkumiseen ja lyhyempiin hölkkälenkkeihin. Kehonhuolto ja toimiva ruokavalio on meille tärkeä osa valmistautumista. Tälle kaudelle meillä on tavoitteena parantaa omia ennätyksiä ja lähdemme tietysti metsästämään myös arvokilpailuvoittoja.   

Millainen koira Iippa on kotona ja millaista sen kanssa on harrastaa ja kilpailla? Onko teillä muita yhteisiä harrastuksia ratajuoksun lisäksi?
Kotona Iippa on vauhdikas ja iloinen ”kaikkien kaveri”, joka viihtyy perheen pienimpienkin kainalossa. Iippa on luonteeltaan mitä mainioin harrastuskaveri, joka innostuu kaikesta yhdessä tekemisestä. Olemme kokeilleet Iipan kanssa harrastusmielessä Noseworkia ja saattaa olla, että aktiivisen juoksu-uran jälkeen Iippa nähdään vielä Nosework-kokeessa. 

Haluatko lähettää terveisiä kanssaharrastajille, kilpailemista miettiville tai vaikka kilpailuiden järjestäjille?
Ensimmäiseksi haluan kiittää kaikkia niitä henkilöitä, jotka tekevät tämän lajin eteen töitä. Ilman teitä ei olisi kilpailujakaan, joten iso kiitos kaikille teille tärkeästä työpanoksesta lajin eteen. Haluan lisäksi lähettää terveiset kaikille whippetien omistajille, niille joille homma on jo tuttua sekä niille jotka vasta harkitsevat kilpailemista GRL:n puolella: tulkaa rohkeasti mukaan kisaamaan tai muuten vaan tutustumaan toimintaan. Tunnelma kisoissa on mahtava, järjestelyt toimivia ja palkinnot ensiluokkaisia. Jotta kilpailut saadaan järjestettyä, tarvitaan myös osallistujia! 

Onnea vielä kerran Iippa, Mira ja Arto!

 

Haastateltavana Mira Ruuska
Kysymykset Jonna Paronen
Kuva Taru Lehtonen