Viikon koira: Gold Rush

Viikon koira: Gold Rush

GRL on päättänyt kaudella 2023 nostaa jokaisista kisoista yhden menestyneen tai muutoin mielenkiintoisen greyhoundin ja whippetin viikon koiriksi. Valitsimme kauden toisista kisoista viikon koiriksi greyhoundeista Gold Rushin ja whippeteistä A New Hopen.


Gold Rush “Kerttu”

Joe Cool – Heart Of Gold, synt. 9/2019
Omistaja Arto Kovanen, kasvattaja Fast Friends

Sunnuntaina 2.7.2023 Tampereen Kaupin vinttikoiraradalla juostiin Kauppisprint & Raila Laine Memorial -kilpailu, joita Tampereen Seudun Greyhound Kerho TSGK on järjestänyt vuosien ajan. Edellisenä päivänä Tampereella oli satanut hyvin runsaasti, jonka johdosta saimme hieman jännittää miten kilpailuiden käy, sadetta kun oli luvattu lisää kilpailupäivällekin. Pitkäaikainen yhteistyökumppanimme eläinlääkäri Kati Lehtimäki kuitenkin teki osansa tanssimalla sadetanssin, ja kilpailupäivä saatiin järjestettyä aikataulun mukaisesti ja saimme nauttia greyhound- ja whippetlähdöistä sekä kahvion tuoreesta kahvista sekä herkuista.

Lue Sanna Kauhasen kirjoittama tarkempi kisaraportti täältä!

Viikon koiraksi valikoitui greyhoundeista Fast Friends -kennelin Gold Rush eli Kerttu, joka voitti päivän päälähdön, Raila Laine Memorialin, hienolla keskimatkan 1-luokan ajalla 28.90s. Kertun lähdön voit katsoa GRL:n YouTube-kanavalta.

Onneksi olkoon Arto ja Kerttu Raila Laine Memorial -voitosta! Millaiset ovat nyt fiilikset?
Fiilikset ovat kaksijakoiset – kasvattajana toivoisin aina, että kasvatit pärjäisivät, mutta kopin takana menen vain voittamaan. Hienosti pennut juoksivatkin, olen ylpeä heistä.

Tämä oli Kertulle toinen kerta kun se osallistui Raila Laineen muistokilpailuun, vuonna 2022 se sijoittui kilpailussa toiseksi ajalla 29.51s. Oliko selvää, että tänä vuonna lähdetään parantamaan sijoitusta ja aikaa?
Kyllä, tarkoitus oli selvitä 1-kaarteesta viimevuotista paremmin ja se onnistui. Aikatavoitteena oli 29s alitus, sekin meni nappiin. Voitto on aina mielessä kopin takana. Toivotaan, että tämä tarttuu myös kasvattien omistajille.

Millä tavalla olette valmistautuneet tähän kauteen ja millaiset tavoitteet teillä kaudelle on?
Olemme yrittäneet tehdä koiristamme startissa nopeampia, liian moni kisa viime kaudella jäi 1-kurviin. Tavoitteista voisi sanoa yleisesti, että lisää koiria ja innokkaita harrastajia, ja kisa kerrallaan. Kauden päätyttyä nähdään kuinka meni.

Kerttu on jo konkari kisojen suhteen, takana onkin jo 24 starttia ja se on viime vuonna palkittu myös vuoden koirana. Tässä kilpailussa Kerttua haastamassa olivat Colonel Farrelin lisäksi Kertun veli Golden Legend sekä uudempina kilpureina kasvattamasi Aquila II ja Tigris. Miltä tuntui kilpailla lähdössä, jossa lähes kaikki olivat Fast Friends -koiria?
Tämä on surullista – missä kaikki ovat? Onneksi omat kasvattini ovat nyt ja ennenkin tulleet suurella prosentilla radalle. Tässä voikin sanoa, että tulkaa ihmeessä radalle, ei aina voi voittaa! Yksi voittaa, yksi jää viimeiseksikin. Ei tämä ole niin vakavaa, nautitaan ja annetaan koiriemmekin nauttia. Toisin sanoen: yksin on ikävä palloa potkia.

Miten teillä juhlistettiin Kertun voittoa? Sen voittoaika 28.90s oli myös luokaltaan K1-aika, joka oli hieno saavutus!
Perinteinen: kun kotiin päästään niin grillimakkaraa, tällä kertaa se on itse ampumaani peura-juusto-makkaraa. Aika oli hyvä mutta koirien herkistäminen on vielä vaiheessa, ilman loukkaantumisia vauhti tulee kiihtymään.

Haluatko lähettää terveisiä kanssaharrastajille, kilpailemista miettiville tai vaikka kilpailuiden järjestäjille?
Terveiset tottakai, nauttikaa tästä hienoimmasta lajista samalla tavalla kun katselette jääkiekkoa tai F1-formuloita – eihän sielläkään aina Suomi voita, mutta kun voittaa, niin mennään torille! Järjestäjät ja toimihenkilöt, olette mahtavia, mikään sana ei ole riittävä kiitääkseni teitä. Lopuksi kaikki greyt ovat superhienoja, olkaamme me kasvattajat siis samaa perhettä. Ei ole menneitä, on vaan tulevaisuus mihin voimme vaikuttaa!

Onnea vielä kerran Arto ja Kerttu!

 

Haastateltavana Arto Kovanen
Kysymykset Jonna Paronen
Kuvat Reeta Korelin, Jonna Paronen