Viikon koira: Halija

Viikon koira: Halija

GRL on päättänyt kaudella 2023 nostaa jokaisista kisoista yhden menestyneen tai muutoin mielenkiintoisen greyhoundin ja whippetin viikon koiriksi. Valitsimme kauden 10. kisapäivästä, SM-alkueräpäivästä, viikon koiriksi greyhoundeista Queen Of Firen ja whippeteistä Halijan.


Halija “Nekku”

Champ Supersonic – Ronnie, synt. 04/2021
Omistaja Hanna-Mari Hartin, kasvattaja Z Osirisova Domu Tšekki

Viime sunnuntaina 24.9. juostiin Suomen Mestaruus suorana finaalina Kaupissa TSGK:n isännöimänä. Halija kilpaili suorassa ja hyvin kovatasoisessa finaalissa neljän muun koiran kanssa. Halija, eli Nekku, starttasi vahvasti ja piti lähdössä hienosti pintansa, juosten SM-hopeaa upealla K1-ajalla 22.35s. Voittajaan eroa oli vain 0.24s, eli tasaista oli! Nekun lähdön voit katsoa GRL:n YouTube-kanavalta.

Lue TSGK:n kisaraportti täältä!

Onneksi olkoon vielä hienosta SM-hopeasta! Nekun GRL-uran toinen arvokisa, toinen hopeasija ja ensimmäinen upea 1-luokan aika! Miten juhlitte päivän hienoa saavutusta?
Kiitos paljon! Nekku sai ja tarjosi myös kotona oleville kavereilleen possunkorvat. Muuten ei nyt valitettavasti erityisemmin juhlittu

Nekku juoksee vasta 2-vuotiskauttaan. Millaiset odotukset teillä oli SM-finaalin suhteen ja miten valmistauduitte koitokseen?
Toivoin, että olisi kolmen parhaan joukossa. Alkukausi oli epäonninen ja Nekku oli toipilaana hihnassa useita viikkoja tämän vuoksi. Nyt vasta on päässyt vähän paremmin liikkumaan ja vauhtia on lisännyt tässä samalla hieman. Valitettavasti kausi vähän nyt loppuu kesken.
Kisaan valmistauduttiin vapaana liikkuen, ruokinnalla, lihashuollolla ja pari päivää ennen kisaa pidettiin lepoa.

Miten Nekku on aikanaan valikoitunut juuri teidän laumaan? Millainen se on kotioloissa ja treenatessa?
Hän valikoitui meille kasvattajan antamasta kahdesta vaihtoehdosta. Tämä säväytti minua eniten heti kun syntyi ja tunne vain vahvistui ajan kuluessa. Hain hänet 9 viikon iässä Tsekistä ja samalla tuli myös Hanzo-veli Suomeen. Vauhtia ja hyvää luonnetta haettiin ja sitä kyllä saatiin. Nekku on kotona hieman kissamainen, siisti, erittäin viisas, ystävällinen ja pitää läheisyydestä. Treenatessa hoitaa liikkumisen ihan itse, eli on helppo liikutettava.

Mitkä on mielestäsi Nekun vahvuuksia radalla?
Mitään yhtä tiettyä on vaikea eritellä, mutta ehkä vahvuuksia on, että juoksee keskittyneenä eteenpäin, eikä häiriinny törmäyksistä sekä pyrkii juoksemaan mahdollisimman lähellä kiskoa.

Millaisia suunnitelmia teillä on vielä loppukaudelle?
Tämän vuoden viimeiset Vinttikoiraliiton kisat on seuraavaksi ja tämän jälkeen toivottavasti lähdetään Turkuun kokeilemaan ensimmäistä kertaa tuota rataa.

Haluatko lähettää terveisiä kanssaharrastajille, kilpailemista miettiville tai vaikka kilpailujen järjestäjille?
Kiitos kanssakilpailijoille hyvästä tunnelmasta, kaikki tuntui olevan iloisin mielin kisaamassa. Myös järjestäjille erityisen iso kiitos kisoista!

Onnea vielä kerran Hanna-Mari ja Nekku!

 

Vastaukset: Hanna-Mari Hartin
Kysymykset: Amanda Haatainen
Kuva: Milla Toivanen