Viikon koira: Colonel Farrel

Viikon koira: Colonel Farrel

GRL on päättänyt kaudella 2023 nostaa jokaisista kisoista yhden menestyneen tai muutoin mielenkiintoisen greyhoundin ja whippetin viikon koiriksi. Valitsimme kauden 3. kisoista, Masters & OAKS, viikon koiriksi greyhoundeista Colonel Farrelin ja whippeteistä Icepower II:n.


Colonel Farrel “Norris”

Good News – Jaxx Love Story, synt. 4/2020
Omistaja Ira “Mervi” Lehkonen, kasvattaja Ms. Natalie Abedi, Irlanti

8.7.2023 Turun Metsämäen radalla juostiin Etelän Greyhound Urheilijoiden järjestämä Masters & OAKS -kilpailupäivä, jossa Colonel Farrel osallistui urosten Masters-kilpailuun. Lähdössä kilpaili voittajan takista neljä kovaa kilpuria. Colonel Farrel, kotoisammin Norris juoksi voittoon päivän nopeimmalla ajalla 29.63. Norriksen lähdön voit katsoa GRL:n YouTube-kanavalta.

Lue EGUn laatima kisaraportti täältä!

Onneksi olkoon Mervi ja Norris Masters-voitosta! Tämä oli Norriksen toinen startti tälle kaudelle. Edellisen startin se juoksi Tampereella 2.7., jolloin se jäi lähdössään kolmanneksi. Nyt se sai hienosti lähdössä heti kärkipaikan jonka piti loppuun asti. Millaiset odotukset teillä oli kilpailupäivän suhteen ja mitkä fiilikset nyt kun päivä on ohi ja voittajan takki saatu kotiin?
Lähtö ei ollut ihan parhaimpia, mutta ensimmäisessä kaarteessa koira sai kuitenkin kärkipaikan. Ajattelin, että on mahdollisuuksia jopa voittoon hyvällä startilla ja puhtaalla juoksulla, mutta kisa on kisa ja mitä vaan voi tapahtua, joten jännityksessä piti loppuun asti. Fiilikset voitosta tietysti oikein hyvät, kyllähän tämä oli meille Voitto isolla V:llä, kun on takana pitkä kuntoutus.

Norris on sinun ensimmäinen kilpaileva grey ja teidän yhteiseen matkaanne on kuulunut kilpailemisen lisäksi myös harmillisen pitkä toipilas- ja kuntoutusaika olka-/kyynärpään alueen lihasvammasta. Miten teillä kuntoutusaika sujui ja miten teillä kuntoutuksen jälkeen palattiin harjoittelun pariin ja sen myötä takaisin ovaalille?
Shockwave-hoitojakson aikana liikunta oli hyvin vähäistä. Alkukeväällä saatiin vihdoin lupa juosta hiukan jo vapaanakin ja shockwavesta pystyttiin luopumaan kokonaan ja siirtymään “tavan” fysikaaliseen hoitoon. Liikuntaa pikkuhiljaa lisättiin ja seurattiin miten Norris kaikkeen reagoi.

Kuntoutusjakso oli raskas enemmän omistajalle, monta kertaa teki mieli heittää hanskat tiskiin ja todeta, ettei siitä enää kisakoiraa tule. Mutta tarkoilla ohjeilla ja määrätietoisella työllä odotus palkittiin, ja kesäkuun alussa saimme luvan palata radalle. Norris kyllä yllättävän hyvin kesti hihnaliikunnankin, ei käynyt keksimään kotona mitään omia askareita.

Millainen koira Norris on luonteeltaan ja millainen koira se on treenata ja kisauttaa?
Norris on ihan mielettömän kiltti, oikea herrasmies, kuitenkin omanarvonsa tunteva. Hyvin itsenäinen, mutta myös maailman paras kainalokaveri. Erittäin sopeutuvainen, minne meneekin niin kaikki ollut ihan fine. Treenattavana aivan todella helppo, jo ensimmäisellä kerralla radalla se tuntui tietävän mitä täällä tehdään, minkäänlaisia ongelmia ei ole ollut ratakoulutuksessa. Norris on aika järkevä juoksija, se ei lähde tekemään uhkarohkeita ohituksia yms. Kisapaikalla rauhallinen, vasta radalle mentäessä kuumuu. Helppo koira niin arjessa kuin töissäkin.

Onko teillä millaisia tavoitteita tälle kaudelle?
Tällä kaudella tavoitteena pysyä ehjänä ja kerätä enemmän kisakokemusta. 

Haluatko lähettää terveisiä kanssaharrastajille, kilpailemista miettiville tai vaikka kilpailuiden järjestäjille?
Haluan kilpailunjärjestäjille lähettää kiitokset todella hyvin järjestetyistä kisoista. Kilpakumppaneille kiitokset älyttömän hyvästä ilmapiiristä kisapaikalla. Ja kaikille kilpailemista miettiville, että rohkeasti mukaan, tämä on upea harrastus. Nähdään radalla, terveisin Mervi & Norris!

Onneksi olkoon vielä kerran Mervi ja Norris!

 

Haastateltavana Mervi Lehkonen
Kysymykset Jonna Paronen
Kuva Nina Metsätähti