Viikon Koira: Naja

Viikon Koira: Naja

GRL on päättänyt kaudella 2023 nostaa jokaisista kisoista yhden menestyneen tai muutoin mielenkiintoisen greyhoundin ja whippetin viikon koiriksi. Valitsimme kauden 6. kisapäivästä, Junior Derby finaalit, viikon koiriksi greyhoundeista Najan ja whippeteistä Bandersnatchin.


Naja “Keke”

Alces – Heart Of Gold, synt. 6/2021
Omistaja Arto Kovanen, kasvattaja Fast Friends

Lauantaina 12.8. kilpailtiin Tampereen Kaupin vinttikoiraradalla Junior Derbyjen suorat finaalit molemmille roduille. Greyhoundien Junior Derbyssä kisasi Najan lisäksi sen veljet Aquila ll ja Tigris. Kovaa vastusta antoivat myös Greyfort Merlyn sekä Yasin. Naja, eli Keke, voitti Junior Derbyn ajalla 29.42s. Keken lähdön voit katsoa GRL:n YouTube-kanavalta.

Onneksi olkoon Arto ja Keke Junior Derbyn voitosta! Kekellä oli vastassa pentuesisaruksista veljet Utti (Aquila ll) ja Tikru (Tigris). Tämän lisäksi Greyfort Merlyn ja Yasin tarjosivat kovaa vastusta kilpailuun. Millaiset odotukset teillä oli varsinkin veljesten suhteen kilpailuissa?
Tietysti haluan kasvattajana sitä, että kasvatit pärjäisivät jopa paremmin kuin omani. Sitten on eri juttu kun mennään kopin taakse, siellä vaan haetaan voittoa, se on tärkeää sille omalle kultapuppelille ja myös yleisesti ottaen lajille. Kunnioitus kumminkin pitää olla, on tämä vaan niin hieno rotu.

Miten Keke juhli voittoaan?
Tietysti grillimakkaraa, spesialina peura-juusto. Muut ei saanu. Kaikkea herkkua, kaikkea en muista kun jääkaappia tyhjensin.

Olette Keken kanssa päässeet osallistumaan tällä kaudella jokaiseen kilpailupäivään ja Keke on myös hienosti pitänyt kiinni sijoittumisesta kilpailuissa parantaen keskimatkan aikoja. Miten ylläpidätte kauden aikana kuntoa ja sitä, että tulokset paranevat loppukautta kohti mentäessä?
Varsinaisesti vaikea saada kisatatsi ylläpidettyä kun on niin vähän kisapäiviä, kunto on tehty keväällä ja näillä starttimäärillä ei ole pelkoa että patterit loppuisi. Keke on kooltaan iso ja parhaat ajat on vielä edessä kun lihasmassa kasvaa, odotan kymppien putoavan jonkin verran vielä kauden edetessä.

Millainen koira Keke on treenata?
Ihanteellinen, motivaatio on korkealla ja aina mukana – tehdään sitten mitä vaan. Lähinnä ongelma on kun radalla käyttäytyy kuin isänsä.

Millaiset tavoitteet teillä loppukautta kohti vielä on Keken kanssa?
Oikeastaan tavoite on jo saavutettu, eli Junnu Derby oli tavoite, samaa tavoitetta pitää jokaisen 2v tavoitella, koska se on vaan se yksi mahdollisuus. Nyt mennään Keken ehdoilla ja nautitaan loppukaudesta niitä kymppejä pois.

Haluatko lähettää terveisiä kanssaharrastajille, kilpailemista miettiville tai vaikka kilpailujen järjestäjille?
Kiitos kaikille kanssakisaajille! On tämä mahtava laji, kopin takana on monenlaisia jännittäjiä. Se tunnelma kun kuulee “30s” – voisi ilmaa leikata, jos uudet harrstajat eivät ole vielä kokeneet sitä niin tulkaa ja nauttikaa. Järjestäjät ovat mahtavia, mikään kiitos ei ole tarpeeksi osoittamaan kiitollisuuttani teitä kohtaa. Toivottavasti saan tuottaa jonkinmoista nautintoa koiralapsieni kanssa teille kilpailun muodossa. Toivoisin enemmän iloa ja yhteen hiileen puhaltamista, EGU voisi järjestää tässä kesä aikana vaikka grillibileet!

Onnea vielä kerran Arto ja Keke!
Kiitos ja kiitos Keke, iskä on ylpeä pojasta!

 

Vastaukset Arto Kovanen
Kysymykset Jonna Paronen
Kuva Milla Toivanen