Viikon Koira: Cherokee II

Viikon Koira: Cherokee II

GRL on päättänyt kaudella 2023 nostaa jokaisista kisoista yhden menestyneen tai muutoin mielenkiintoisen greyhoundin ja whippetin viikon koiriksi. Valitsimme kauden 7. kisapäivästä, EGUn sijoituslähtöpäivä, viikon koiriksi greyhoundeista The Greatestin ja whippeteistä Cherokeen.


Cherokee II “Jeti”

Q’for Azorg – A BallOfFire, synt. 1/2022
Omistaja Johanna Kuoso, kasvattaja Apache Nation’s

Lauantaina 19.8. kilpailitiin sijoituslähtöpäivän merkeissä Kaupin vinttikoiraradalla Tampereella. Päivän ensimmäisenä lähtönä nähtiin 280 metrin EGU 30v Diamond Race Open, jossa alkujaan oli ilmoittautuneena neljä whippettiä. Yhden poisjäännin vuoksi juhlavuoden timantista kilpailivat Cherokeen lisäksi kaksi muuta kilpuria. Kovan ja tasaisen kilpailun päätteeksi ensikilpansa GRL:n puolella juossut Cherokee, kotoisammin Jeti, vei voiton nimiinsä ajalla 18.48s. Jetin lähdön voit katsoa GRL:n YouTube-kanavalta.

Lue kattavampi kilpailuraportti päivästä EGUn kotisivuilta!

Onneksi olkoon Johanna ja Jeti EGU 30v Diamond Race Open voitosta! Tämä oli Jetin ensimmäinen GRL:n kilpailu. Millaiset odotukset teillä oli kilpailun suhteen ja miten teillä voittoa juhlittiin?
Jeti ei ole hetkeen kisannut, kun ollaan kerätty sille itsevarmuutta kivojen harkkakavereiden kanssa, joiden kanssa se on saanut myös hyvää ohitusharjoitusta. Alkukaudesta ei rohkeus vielä kunnolla riittänyt. Tästä kilpailusta varovasti odotettiin ennätyksen parannusta, mikä saatiin, ja ylipäätään hyvää, ehjää juoksua. Nuorella koiralla juoksulinjatkin saattaa hieman vaihdella, niin mielenkiinnolla seurasin myös niitä.

Jeti sai syödä palkintoherkkujansa, tykkäsi kovasti. Jeti saa aina myös palauttavan hieronnan, joka startin jälkeen. Oli sijoitus ollut mikä hyvänsä.

Jetihän on iältään vasta kilpailu-uransa alussa. Miten teillä on tähän kauteen valmistauduttu ja onko Jetillä kotona omia treenikavereita, joiden kanssa pohjakuntoa on kasvatettu ja treenattu kesää kohden?
Jetillä on kotona kolme whippet-kaveria; kohta 9 v Jimi, Luca 6 v ja Lexa 6 kk. Jimi on ollut Jetille todella hyvä harjoituskaveri radalla, kun on vielä suht nopea ikäisekseen ja hyvässä kunnossa. Lexan kanssa ne ovat parhaat kaverit, ja välillä painitaan niin paljon että pitää mennä jo väliin, että Jeti saa huilata. Koko porukan kanssa käydään talven ajan montuilla, maneesilla ja koirauimalassa.

Onko Jetillä aikaisempaa kilpailukokemusta taustallaan, vai oliko tämä kokonaan ensimmäinen lähtö sen kilpailu-uralla?
Jetillä on muutama startti tällä kaudella vinttikoiraliiton puolelta. Tämä ensimmäinen kilpailukausi ollaan otettu rauhassa, kun ei ole kiire mihinkään. Kaikki koirat kehittyy omaa tahtia, Jeti ollut selkeästi hitain kehittymään omista koiristani.

Kilpailulähtö oli tapahtumarikas kaverin hieman häiriköidessä Jetiä – tämä varmasti toi lisäjännitystä lähtöön. Jeti kuitenkin keskittyi hienosti omaan suoritukseensa! Millainen koira Jeti on kotona ja treenatessa, mitkä ovat sen vahvuudet?
Jeti on lauman pomo (tai näin Jimi antaa sen ymmärtää), mutta on ihan sylihauva. Kaipaa paljon silityksiä ja hakee usein viereen. Jeti rakastaa uimista ja on taitava frisbeen ilmasta kiinni -ottaja. Sen kanssa on kiva tehdä ihan kaikkea, kuuntelee ja oppii hyvin. Ja Jeti on näköjään myös todella hyväpäinen, sen pystyi toteamaan tämän startin myötä.

Millaisia tavoitteita teillä on vielä tälle kaudelle, tulemmeko näkemään Jetiä vielä syksymmällä kilpailuissa ja onko teillä mahdollisesti suunnitelmissa myös keski- tai pitkän matkan kilpailuihin osallistumista?
Tuon kisalähdön tapahtumien vuoksi hetki nyt vain hölkötellään harkoissa, joissa saan itse valita sille kaverit. Katsotaan kisoja sitten taas jossain kohtaa, viimeistään ensi kaudella.

Haluatko lähettää terveisiä kanssaharrastajille, kilpailemista miettiville tai vaikka kilpailujen järjestäjille?
Muistetaan kaikki omalta osaltamme tehdä kaikkemme sen eteen, että tämä harrastaminen olisi kivaa, etenkin niille koirille. Järjestäjille isot kiitokset. GRL:n kisoissa on aina oma tunnelmansa kun on esittelyt ja kuuluttajana paras Pasi Malinen. Ja videoinnitkin vielä. Iso kiitos, tullaan uudestaan!

Onnea vielä kerran Johanna ja Jeti!

 

Vastaukset Johanna Kuoso
Kysymykset Jonna Paronen
Kuva Hertta Talja