Viikon Koira: Ranchera

Viikon Koira: Ranchera

GRL on päättänyt kaudella 2023 nostaa jokaisista kisoista yhden menestyneen tai muutoin mielenkiintoisen greyhoundin ja whippetin viikon koiriksi. Valitsimme kauden 8. kisapäivästä, Sprintti Derbyn alkueristä, viikon koiriksi greyhoundeista Rancheran ja whippeteistä Tale Of A Miraclen.


Ranchera “Vuokko”

Colonel Farrel – The Spitfire, synt. 4/2023
Omistaja Ira “Mervi” Lehkonen, kasvattaja Racing Dragons

Sunnuntaina 10.9. Metsämäessä juostiin Turun Greyhoundklubin Sprintti Derbyn alkuerät. Kilpailu tunnetaan lyhyen matkan arvokilpailuna, jota on juostu jo useita vuosia Metsämäessä. Whippetit kisasi sen suorana finaalina ja greyhoundit kahdella alkuerällä.

Ennen päivän päälähtöjä juostiin greyhoundien 325m sijoituslähtö, jossa oli ensikertalaisena kilpailemassa Ranchera. Ranchera, eli Vuokko, juoksi ensikilpansa suvereenisti kahden muun koiran kanssa voittaen sen ajalla 19.61s, joka oli samalla päivän paras lyhyen matkan aika. Vuokon lähdön voit katsoa GRL:n YouTube-kanavalta.

Onneksi olkoon Mervi ja Vuokko upeasta kauden aloituksesta. Ensimmäinen startti ja ensimmäinen voitto! Miten teillä oli kilpailuun valmistauduttu ja miten voittoa juhlistettiin?
Kiitos, olihan se hieno kypsä veto pikkutytöltä. Kilpailuun valmistauduttiin normimeiningillä. Riittävästi liikuntaa ja hyvää ruokaa.

Vuokolta on nähty jo hyvinkin varmaa menoa harjoituksissa ja tuntuu, että yksi sen vahvuuksista vauhdin lisäksi on juoksulinjassa pysyminen, jota se pitääkin yllä hienosti koko juoksun ajan. Millainen koira Vuokko on ollut treenata?
Hiukan vaihtelevaa oli alku, pikkupentuna tuntui ettei sitä edes kiinnosta viehe, mutta kun viehe rupesi kiinnostamaan, niin kehitys ollut tasaista kokoajan. Treenaaminen ollut helppoa, juoksee yksinäänkin mielellään.

Teiltä löytyy myös Vuokon isä Norris (Colonel Farrel), joka jo aiemmin esiteltiin Viikon Koirana, ja se on näyttänyt kovaa kulkuaan tällä kaudella useampaakin otteeseen. Nyt näyttäisikin hieman siltä, että tytär saattaisi urallaan jopa uhmata isänsä meriittejä. Oliko Vuokosta jo pentuaikana nähtävissä, että tulevaisuudessa tullaan menemään kovaa ja uhmaamaan vanhempien saavutuksia?
Vauhtia ollut kyllä aina. Isäänsä nähden ainakin kiihtyy vauhtiin nopeammin, joka on etu kisoissa, vaikka hiukan hitaampi ajoissa ollut saman ikäisenä. Isän vanhat vammat ei taida kestää koko kisakautta, joten toivotaan että tytär säilyy ehjänä ja meriititkin ylittyy. Ja tottakai sitä parempaa aina lähdetään hakemaan. Sehän se taitaa kasvatusidea olla.

Vuokko on nyt 17kk ikäinen, ensimmäinen startti takana ja useampi edessä päin. Millaisia tavoitteita teillä on vielä tällä kaudella Vuokolle?
Kyllähän meillä on tarkoitus vielä muutama kisa tälle kaudelle ottaa, todennäköisesti SM-kisat seuraavaksi.

Haluatko lähettää terveisiä kanssaharrastajille, kilpailemista miettiville tai vaikka kilpailujen järjestäjille?
Järjestäjille kiitokset, että tekee tätä. Ollut kivoja kisoja. Ja harrastajille että koiria kisoihin vaan, enemmänkin näitä saisi paikalla olla. Kiitokset vielä kasvattajalle Päivi Vähäkoskelle että tämän yhdistelmän teki!

Onnea vielä kerran Mervi ja Vuokko!

 

Vastaukset Mervi Lehkonen
Kysymykset Jonna Paronen
Kuva Leenalinnea Nurmi