Toimihenkilöksi kilpailuihin

Toimihenkilöksi kilpailuihin

Jokaisen harrastajan osallistuminen yhteisen lajimme toimintapuitteiden luomiseen on tärkeää. Työpanostasi tarvitaan niin kerhojen harjoitusilloissa, kilpailupäivissä kuin kerhojen ja liiton taustatyössä mm. hallitustehtävissä.
Erityisesti keväisin ja kesän kilpailupäivien edellä kerhot järjestävät talkoita, joissa jokainen käsipari on avuksi.

Osa kilpailupäivien toimihenkilötehtävistä edellyttää liitolta saatua koulutusta, mutta esimerkiksi koirien kiinniottoon, toimistoon, kanttiiniin ja eläinlääkärin avustajaksi voi tulla kuka tahansa kynnelle kykenevä. Ilmoita halukkuudestasi vaikka jollekin jäsenkerhosi hallituksen jäsenistä tai tulossa olevan kilpailun kilpailunjohtajalle. Koulutuksia vaativia tehtäviä ovat mm. lähettäjä, vieheenveto ja maalikamera, jokaisessa kilpailupäivässä sinun on mahdollista päästä kokeneen tekijän oppiin näitä kaikkia harjoittelemaan vieheenvetoa lukuun ottamatta. Jos se kiinnostaa sinua, ole yhteydessä paikalliskerhosi tekijöihin. Vieheenvetoa on helpointa harjoitella, kun saat tarpeeksi toistoa vaikkapa treeneissä.

Esimerkiksi buffetiin on kenen tahansa helppo tulla – silloin tehtäväsi on pitää kahvinjanoiset ja suupalaa tahtovat tyytyväisenä! Myös etukäteen voit osallistua leipomalla tai hankkimalla muuten tarjottavaa buffetiin, jonka tuotot menevät järjestävälle kerholle. Myös kiinniottajan tehtävään vaaditaan yhtä monta, kuin lähdössä on koiria ja sinne ovat kaikki tervetulleita. Se onkin lähin tehtävä ohi jylistäviin koiriin, sillä seisot samalla radalla niiden kanssa. Maan täristessä tuulen nopeiden koirien ohittaessa kokemus on monelle mykistävä – jopa vuosien jälkeen!

Tälle sivulle on tulossa pienet tarkemmat esittelyt aiemmin mainituista koulutusta vaativista toimihenkilötehtävistä.