Vuoden Koira -palkitsemissäännöt

Vuoden Koira -palkitsemissäännöt

Greyhound Racing Liiton Vuoden Koira-listoilla huomioidaan vain GRL:n jäsenet (listoilla ei siis huomioida vierailevia koiria). Vuoden menestyneimmät koirat palkitaan GRL:n vuosittaisessa gaalassa. Kauden 2024 gaala järjestetään 16.11.2024.

Löydät Vuoden Koira -palkitsemissäännöt myös kilpailukutsusta.


VUODEN KOIRA

Huomioidaan tulokset kaikilta matkoilta. Vuoden Koira -pisteet avoimeen sarjaan ansaitaan ilmoitetun taulukon mukaan. Kultakin koiralta huomioidaan enintään kahdeksan (8) parasta tulosta kaudella 2024 (luku muuttuu kaudella järjestettävien kilpailujen määrän mukaan, ja on aina ⅔ (kaksi kolmasosaa) kaudella järjestettävien kilpailujen määrästä). Koiralla tulee olla vähintään 4 hyväksyttyä lähtöä päästäkseen listalle.

Kauden loputtua listoilta nimetään menestynein greyhound ja whippet, jotka palkitaan arvonimellä ja kunniapalkinnolla. VK-listalla toiseksi tullut vastakkaisen sukupuolen koira palkitaan joko VUODEN UROS tai VUODEN NARTTU -arvonimellä ja kunniapalkinnolla.

 

VUODEN SPRINTTERI

Huomioidaan vain avoimen sarjan lyhyen matkan tulokset. Kultakin koiralta huomioidaan enintään kahdeksan (8) parasta tulosta. Koiralla tulee olla vähintään 4 hyväksyttyä lyhyen matkan lähtöä päästäkseen listalle.

Kummankin rodun menestynein palkitaan arvonimellä ja kunniapalkinnolla. Vuoden sprintteri -listalla toiseksi tullut vastakkaisen sukupuolen koira palkitaan joko VUODEN SPRINTTERI UROS tai VUODEN SPRINTTERI NARTTU -arvonimellä ja kunniapalkinnolla.

 

VUODEN VETERAANI

Huomioidaan kaikissa sarjoissa tehdyt tulokset. Vuoden Veteraani -lista ei ole matkasidonnainen, vaan ensisijaisesti yli 5-vuotiaiden greyhoundien ja yli 6-vuotiaiden whippetien listaus. Kultakin koiralta huomioidaan enintään kahdeksan (8) parasta tulosta. Koiralla tulee olla vähintään 2 hyväksyttyä lähtöä veteraanina päästäkseen listalle.

Veteraani-sarjaan ansaitaan kaikkien sarjojen kaikki pisteet. Jos veteraanikoira juoksee suorituksen muussa kuin veteraanilähdössä, se saa avoimen listan pisteiden mukaan pisteet myös Vuoden Veteraani -listalle. Kummankin rodun menestynein palkitaan arvonimellä ja kunniapalkinnolla.

 

VUODEN STAYER

Huomioidaan vain avoimen sarjan pitkän matkan tulokset. Kultakin koiralta huomioidaan enintään kahdeksan (8) parasta tulosta. Koiralla täytyy olla vähintään 2 hyväksyttyä pitkän matkan lähtöä päästäkseen listalle. Kummankin rodun menestynein palkitaan arvonimellä ja kunniapalkinnolla.

 

VUODEN TULOKAS

Kauden loputtua nimetään Vuoden Koira –listalta (AVOIN) molempien rotujen eniten pisteitä saavuttanut tulokaskoira, joka palkitaan arvonimellä ja kunniapalkinnolla. Vuoden tulokas -listalla toiseksi tullut vastakkaisen sukupuolen koira palkitaan joko VUODEN TULOKAS UROS tai VUODEN TULOKAS NARTTU arvonimellä ja kunniapalkinnolla.

Tulokaslistalle pääsevät ne koirat, joilla on kauden alkaessa enintään kolme (3) virallista hyväksyttyä lähtöä. Tittelin voi voittaa vain kerran. Kultakin koiralta huomioidaan enintään kahdeksan (8) parasta tulosta.

 

Huomioitavaa

Huomioithan, että eri kilpailuilla voi olla erilaisesti määritetyt pisteytystaulukot, mistä ko. kilpailun pisteet ansaitaan. Esimerkiksi EGU Open Sprint on kisa korotetuin pistein Vuoden Sprintteri -listalle. Samoin veteraaneilla tai stayereilla voi olla omia kisatyyppejä, joiden korotetut pisteet menevät vain kyseisen matkan VK-pisteisiin. Lähdöissä juokseville kertyy pisteitä lähdön todellisen koiramäärän mukaisesti. Mikäli poisjääntien vuoksi lähtöjä joudutaan yhdistämään, koirat saavat pisteitä lähtöön osallistuvien koirien lukumäärän mukaisesti. Finaalilähdöissä, joissa varakoiraa ei voida käyttää (tai varakoiraa ei ole käytettävissä), koirat saavat pisteitä alkuperäisen lähdön koiramäärän mukaan poisjäänneistä huolimatta.
Koirat saavat alkuerissä/sijoituslähdöissä pisteitä lähdössä olleen todellisen (startanneen) koiramäärän mukaan. Mikäli alun perin useamman kierroksen sisältävä kilpailu joudutaan poisjääntien tai koiramäärän vähyyden vuoksi juoksemaan vähempikierroksisena tai suorana finaalina, pisteytys menee todellisten juostujen kierrosten mukaan. Jos kilpailun todellinen osallistujamäärä on (poisjääntien vuoksi) vähemmän kuin 8, ja alkuerät joudutaan yhdistämään, alkuerässä käytetään taulukkoa B.

 

Titteleihin vaaditut starttimäärät:
Vuoden Koira: vähintään 4 starttia
Vuoden Sprintteri: vähintään 4 lyhyen matkan starttia
Vuoden Stayer: vähintään 2 pitkän matkan starttia
Vuoden Veteraani: vähintään 2 starttia veteraanina
Vuoden Tulokas: ei vaadittua minimimäärää, tulokaslistalle pääsevät ne koirat joilla on kauden alkaessa korkeintaan 3 hyväksyttyä starttia.