Viikon Koira: Iroces

Viikon Koira: Iroces

GRL on päättänyt kaudella 2023 nostaa jokaisista kisoista yhden menestyneen tai muutoin mielenkiintoisen greyhoundin ja whippetin viikon koiriksi. Valitsimme kauden 11. kisapäivästä, SM-finaalipäivästä, viikon koiriksi greyhoundeista Greyfort Merlyn ja whippeteistä Iroces.


Iroces “Panda”

Q’ for Azorg – Dreamcatcher, synt. 10/2020
Omistaja Noora & Mikko Säe, kasvattaja Indian Hill’s

Sunnuntaina 1.10. juostiin Suomen Mestaruus -finaalipäivän yhteydessä whippetien 280 metrin kilpailulähtö, joka korkkasi päivän. Tähän lähtöön oli ilmoittautunut luokista L2-L4 neljä koiraa; Iroces, Galactic Superwind, JA-Fleetwood Mac sekä Great Chrysanthemum. Odotukset varmasti olivat lähdön suhteen jokaisella kovat, ja tässä lähdössä kuka vain olisi voinut olla ensimmäinen maaliviivan ylittäjä. Startti oli tasainen, mutta jo ensimmäisessä kaarteessa Iroces, eli Panda, kiinnitti johtopaikkansa jota piti upeasti maaliin asti. Iroces nappasi nimiinsä lähtövoiton ajalla 18.27s. Pandan lähdön voit katsoa GRL:n YouTube-kanavalta.

Panda 8.7.2023 Metsämäessä

 

Onneksi olkoon Mikko ja Noora Pandan upeasta voitosta! Miten teillä juhlittiin voittoa?
Kiitoksia! Yleensä kilpailukaudella herkut on minimissä, mutta Panda ja muut kaverukset saivat tästä hyvästä puruluut. Tietysti Panda sai myös extra rapsutuksia (jos niitä vielä enempää voi edes saada) siinä kun illalla katseltiin yhdessä telkkaria.

Panda ei ole vielä kovin montaa kertaa startannut GRL:n kisoissa, mutta on siitä huolimatta niittänyt jo mainetta voittamalla myös OAKSin heinäkuussa Metsämäessä. Onko teillä millaisia tavoitteita ollut tälle kaudelle ja ovatko ne toteutuneet suunnitelmien mukaisesti?
Kiima ajoittui harvinaisesti alkuvuoteen, joka antoi toiveet kokonaiseen kauteen. Tällä kaudella tavoite oli omien ennätysten parantaminen, mutta siinä ei valitettavasti ihan onnistuttu. Koira saatiin kyllä hyvään kuntoon heti alkukautta varten, mutta tietysti jostain laumaamme löysi sitten tiensä kennelyskä, ja kova työ tuntui valuneen useiksi viikoiksi viemäriin. Loukkaantumisilta ollaan kuitenkin vältytty, joten sikäli saa olla tyytyväinen ja olipa tämä viimeisin GRL-startti Pandalle tämän kauden lyhyen matkan ennätys hiekalla.

Miten Pandan kanssa oli valmistauduttu kilpailupäivään?
Rehellisesti sanottuna ei oikein mitenkään erikoisesti. Hieman ehkä kausiväsymystä itse kullakin jo havaittavissa, ja tähän starttiin mentiin vähän normaalia rennommalla otteella.

Kilpaileeko Panda SVKL:n puolella ja onko ollut helppoa yhdistää molempien liittojen kilpailuja omaan kalenteriin?
Toistaiseksi Pandan kilpailemisen pääpaino on ollut SVKL-kisoissa, ja sieltä onkin tälle kaudelle kertynyt ehkä jopa ajateltuakin enemmän startteja. Siksi on pitänyt hieman säästeliäästi osallistua GRL:n kilpailuihin.

Olette aloittaneet myös kasvatustyön Indian Hill’s -kennelnimen siirryttyä teille 2021. Millaista on ollut olla mukana saattamassa whippet-pentusia maailmalle ja olla myös seuraamassa niiden varttumista sekä kisauran alkua ja kulkua?
Todella jännittävää! Ensimmäisen pentueemme syntymä oli kyllä fiiliksenä uskomattoman hieno ja tietysti opettavainen. Kaikista on kasvanut mukavalla luonteella varustettuja kilpurinalkuja, ja harjoitukset ovatkin melko hyvällä mallilla ensi vuoden mahdollisia tositoimia varten. Omien kasvattien suorituksia seuraa näemmä aivan yhtä jännittyneenä kuin omien koirien, joten sykemittari taitaa käydä kuumana ensi vuonna!

Miten Panda aikoinaan teille pentulaatikosta valikoitui ja onko sillä talouden muista kuonoista joku selkeästi se oma treenikaveri, jonka kanssa on hyvä treenata ja liikkua muutenkin? Millainen treenattava Panda on?
Pandalla on sopivasti oman arvon tunteva, mutta kuitenkin kiltti luonne. Meidän silmiimme Panda miellytti pentuna rakenteellisesti paljon, ja nykyään näyttääkin kropaltaan juuri siltä millaiseksi se parhaimmillaan kuviteltiin kehittyvänkin. Pandan paras juoksukamu on Magda, ja he tykkäävätkin juosta yhdessä tosi nätisti. Lenkkeillessä Panda tykkää sitten mieluiten mennä muiden edellä johtajan elkein. Panda on välillä hyvinkin omatoiminen treenaaja, nimittäin pariinkin otteeseen on päässyt livahtamaan meidän whirlingille ja juossut itsekseen siinä pari kierrosta.

Millaiset vahvuudet Pandalla on ratajuoksussa?
Panda on vahva koira jolla on hyvät juoksulinjat ja kestävyyttä. Vietti on niin voimakas, että saaliin kiinni saatua siitä ei ihan helpolla luovuta. Juoksupää on mitä pitää.

Haluatteko lähettää terveisiä kanssaharrastajille, kilpailemista miettiville tai vaikka kilpailuiden järjestäjille?
Tässä kohtaa kiitämme järjestäjiä hienosti hoidetuista kisoista ja kanssaharrastajia kuluneesta kaudesta. Meidän osaltamme toivotamme rentouttavaa lepokautta ja onnea vielä viimeisiin kauden kisoihin osallistuville!

Onnea vielä kerran Noora, Mikko ja Panda!

 

Vastaukset: Noora ja Mikko Säe
Kysymykset: Jonna Paronen
Kuva: Milla Toivanen