Tulostietokanta ja SGK

Tulostietokanta ja SGK

Tulostietokanta ja SGK – Suomalainen Greyhoundien Kantakirja

SGK on GRL:n ylläpitämä tietokanta, johon kirjataan Suomessa kasvatetut ja kilpailevat ratalinjaiset greyhoundit sekä kaikki GRL:n alaisissa kilpailuissa kilpailevat whippetit.

Kanta on parhaillaan muutostöiden alla. Toistaiseksi voit hakea koiria niiden nimillä tai kantakirjan numerolla, ja tuloksia kilpailujen päivämäärien perusteella. Kantaan on tulossa myöhemmin lisää hakuominaisuuksia. Pääset hakuihin suoraan seuraavista linkeistä:

Koirahaku

Tuloshaku

 


Greyhound Racing Liitto ry (GRL) edellyttää, että suomalaisen greyhoundin tulee olla kantakirjattu SGK:an, ennen kuin sille voidaan myöntää GRL:n kilpailukirja ja rekisteröidä se kilpakoiraksi.  Kilpailukirja on osa kilpailukirjakansiota, joka sisältää koiran kantakirjaustodistuksen, kilpailujen tulossivut, omistajatodistuksen sekä omistajanmuutoslomakkeen. Kantakirja on perustettu 1990. Sen tehtävänä on kerätä jalostuksellisesti arvokasta tietoa suomalaisista greyhoundeista.

SUOMESSA SYNTYNYT GREYHOUND

Kasvattajan pitää olla GRL:n jäsen, jotta hän voi kantakirjata pentueen SGK:n.  Kantakirjauslomake löytyy GRL:n nettisivuilta tai pyytämällä kantakirjaajalta. Lomakkeeseen täytetään kasvattajan tiedot, pentueen astutus- ja syntymäaika sekä pentueen vanhemmat sekä kolmipolvinen sukutaulu, pentueen koko ja lyhyt selostus synnytyksen kulusta. Pentuetietoihin: koiran nimi, tunnistetiedot, sekä osallistuuko koira 3-vuotiaiden Grand Prix-kilpailuun. Omistajan nimi ei ole välttämätön, mikäli pentua ei ole kantakirjaushetkellä myyty. Omistajan nimi voidaan lisätä koiran tietoihin ilman lisämaksua. Kasvattaja toimittaa jokaisesta pennusta omistajatietolomakkeen allekirjoitettuna kantakirjaajalle ja huolehtii, että pennun ostaja on tutustunut SGK:n tietosuojaselosteeseen. Kantakirjaaja kantakirjaa ilmoitetut pennut Suomalaiseen Greyhoundien Kantakirjaan (SGK) ja lähettää jokaisesta pennusta kasvattajalle kilpailukirjakansion, joka sisältää koiran kantakirjaustodistuksen, omistajatodistuksen ja omistajamuutoslomakkeen. Lisäksi kantakirjaaja lähettää kasvattajalle tiedotteen, jossa kerrotaan, että koira on kantakirjattu. Kasvattaja jakaa pentujensa kilpailukirjakansion uusille omistajille. Kilpailukirjakansiot toimitetaan kasvattajalle kolmen viikon kuluessa kantakirjauslomakkeen saapumisesta kantakirjaajalle. Kantakirjaus- sekä mahdolliset postitusmaksut tulee olla maksettuna Greyhound Racing Liiton tilille ennen kilpailukirjakansioiden toimittamista. Kilpailukirjakansiot toimitetaan postipakettina tai muuten kantakirjaajan kanssa sovitulla tavalla, jolloin kasvattaja kuittaa kilpailukirjat vastaanotetuksi.

KANTAKIRJAUSMAKSUT

  • 18€ pentu, jonka ikä on alle 4 kalenterikuukautta (CGRC:n säännöissä)
  • 33€ pentu, jonka ikä on yli 4 kalenterikuukautta – kuitenkin alle 6 kalenterikuukautta
  • 63€ pentu, jonka ikä on 6 kalenterikuukautta tai yli, tällöin on pyydettävä erikoislupa GRL:n hallitukselta myöhäistä kantakirjausta varten.

Jokainen kantakirjattu Suomessa syntynyt greyhound saa oman tunnusnumeron, sekä kirjaimen, joka osoittaa koiran syntymävuotta. Tunnusnumero on kantakirjatuilla koirilla sama kuin kilpailukirjan numero.

TUONTIGREYHOUND

Tuontigreyhoundista täytetään TUONTIKOIRA ILMOITUS-lomake, joka löytyy GRL:n nettisivuilta tai pyytämällä kantakirjaajalta.  Asianmukaisesti täytetyn lomakkeen mukana kantakirjaajalle toimitetaan kopiot koiran EXPORT PEDIGREE:stä ellei koira ole jo rekisteröity Suomen Kennelliittoon ja koiran kilpailukirjasta kyseisestä tuontimaasta, jos koiralla on juostuja kilpailuja tuontimaassaan. Näiden asiapapereiden perusteella kantakirjaaja kantakirjaa koiran Suomalaiseen Greyhoundien Kantakirjaan, kolmen viikon kuluessa tuontikoirailmoitus-lomakkeen saapumisesta.

Kantakirjaaja lähettää kantakirjatusta koirasta kilpailukirjakansion omistajalle, joka sisältää koiran kantakirjaustodistuksen, omistajatodistuksen ja omistajamuutoslomakkeen. Jokainen kantakirjattu tuontigreyhound saa oman tunnusnumeron ja kirjaimen, joka vastaa koiran kantakirjaus vuotta. Tunnusnumero on kantakirjatuilla koirilla sama kuin kilpailukirjan numero.

Kantakirjaus maksaa kilpailukirjamaksun 18€. Kantakirjaus- sekä mahdolliset postitusmaksut tulee olla maksettuna Greyhound Racing Liiton tilille ennen kilpailukirjakansion toimittamista. Kilpailukirjakansio toimitetaan postipakettina tai muuten kantakirjaajan kanssa sovitulla tavalla, jolloin koiran omistaja kuittaa kilpailukirjan vastaanotetuksi.


KOIRAN NIMEN VAIHTAMINEN

Nimen voi vaihtaa vain kerran edellyttäen, että koiralla ei ole jälkeläisiä, eikä samannimistä koiraa ole kymmeneen vuoteen ollut kilpailuissa Suomessa. Koiran nimessä voi olla enintään 20 merkkiä välilyönnit mukaan lukien. Nimissä hyväksytään Suomen virallisten kielten kirjainmerkit, heittomerkki (’) ja väliviiva (-) sekä lisäksi ü-, é-, à- ja è-kirjainmerkit. Nimenvaihdos maksaa 15€. Kantakirjaaja suorittaa nimenvaihdoksen kolmen viikon kuluessa nimenvaihdos kaavakkeen saapumisesta. Kantakirjaus- sekä mahdolliset postitusmaksut tulee olla maksettuna Greyhound Racing Liiton tilille ennen kilpailukirjakansion toimittamista. Kilpailukirjakansio toimitetaan postipakettina tai muuten kantakirjaajan kanssa sovitulla tavalla, jolloin koiran omistaja kuittaa kilpailukirjan vastaanotetuksi.

Täytä kaavake, joka löytyy Lomakkeet-sivulta tai pyytämällä kantakirjaajalta ja lähetä se rotusi kantakirjaajalle.


OMISTAJANVAIHDOS

Koiran omistajan vaihdos tapahtuu kantakirjaajalle lomakkeella, jonka saa pyytämällä kantakirjaajalta. Omistajanvaihdos kirjataan kahden (2) viikon kuluessa omistajanmuutos lomakkeen saapumisesta kantakirjaajalle. Omistajanvaihdos maksaa 15€ ja koira saa uuden omistajatodistuksen, kun maksu on postikuluineen maksettu kokonaisuudessaan GRL:n tilille. Koiran voi omistaa yksityinen henkilö, syndikaatti, yritys, mutta treenarina/vastuuhenkilönä pitää olla oikeustoimikelpoinen täysi-ikäinen henkilö. Treenarin nimeä ei tarvitse merkitä omistajanmuutos lomakkeeseen, vaan se merkitään erikseen tulostietokantaan.


LOMAKKEET TOIMITETAAN SÄHKÖPOSTITSE TAI POSTITSE ASIANMUKAISESTI TÄYTETTYNÄ JA ALLEKIRJOITETTUNA. 

Greyhoundien kantakirjaaja:
Taru Lehtonen
Metsäpirtinkatu 32 C 8, 20740 Turku
puh. 040 586 5566
whipgrey@gmail.com 

Whippetien kilpailukirjat:
Amanda Haatainen
amanda.haatainen@grl.fi