Viikon koira: Queen Of Fire

Viikon koira: Queen Of Fire

GRL on päättänyt kaudella 2023 nostaa jokaisista kisoista yhden menestyneen tai muutoin mielenkiintoisen greyhoundin ja whippetin viikon koiriksi. Valitsimme kauden 10. kisapäivästä, SM-alkueräpäivästä, viikon koiriksi greyhoundeista Queen Of Firen ja whippeteistä Halijan.


Queen Of Fire “Nitte”

Joe Cool – Heart Of Gold. synt. 09/2019
Omistaja Mika Soini, kasvattaja Fast Friends

Viime sunnuntaina 24.9. juostiin Suomen Mestaruus -alkuerät Kaupissa. Tampereen Seudun Greyhound Klubi isännöi päivää ja saimme nauttia usean vuoden tauon jälkeen greyhoundien SM-alkueriä kolmen alkuerän verran. Queen Of Fire kilpaili kolmannessa alkuerässä, joka oli neljän koiran lähtö. Kilpailun startti oli tasaisen kova ja siinä kilpailivat tänä kesänä kisauransa aloittaneet Uncia, Ranchera sekä jo kokeneempi Yasin. Kilpailulähtö oli jännittävä ja tuloksia tarkisteltiin videoltakin ennen lähdön hyväksyntää. Queen Of Fire ,eli Nitte, julistettiin lähdön voittajaksi ajalla 29.76s, kiinnittäen tällä paikkansa finaaliin. Niten lähdön voit katsoa GRL:n YouTube-kanavalta.

Lue TSGK:n kisaraportti täältä!

Onneksi olkoon Mika ja Nitte! SM-alkuerästä voitto kotiin ja finaalipaikka taskussa. Miltä nyt tuntuu ja miten te juhlitte Niten voittoa?
Mahtava fiilis, oli kyllä loistava juoksu Nitteltä. Voiton kunniaksi Nitte pääsi mäkkäriin syömään Big Mac-hampurilaisen.

Miten teillä oli valmistauduttu kilpailupäivään ja millaiset odotukset teillä oli päivän suhteen?
Illalla käytiin lihakset ja varpaat läpi, katsottiin ettei löydy mitään jumeja tai haavoja mistään. Odotukset oli aika maltilliset koska Nitte juoksi vasta toisen juoksun kiimaloman jälkeen.

Nyt kun SM-finalistit ovat tiedossa, niin millä tavalla Nitte valmistautuu kovaan koitokseen ja millaiset odotuksen finaalin suhteen teillä on?
Nitte valmistautuu tulevaan koitokseen hyvällä palauttavalla hieronnalla ja lepäämällä. Odotukset finaalin suhteen hyvä ja ehjä suoritus sekä sijoitus kuuden parhaan joukkoon!

Nitte on aloittanut kilpailijan uraansa vuonna 2021, mutta sen jälkeen sille ei ole montaa kilpailulähtöä juostuna. Onko kiimat tms. kuinka paljon vaikuttaneet teidän kilpailemiseen?
Kilpailulähtöjä on tosiaan kertynyt aika vähän koska kiimat on lopettanut joka kesä kauden kesken.

Millainen koira Nitte on kotona ja treenikaverina, entä kilpaillessa?
Nitte on kotona todella rauhallinen yksilö, paitsi silloin kun jääkaapin ovi aukeaa. Treenikaverina  Nitte on todella hyvä ja luotettava koira. Radalle mennessä kuitenkin vähän pomppii ja ulisee. Kilpailutilanteissa näyttää ainakin näiden lähtöjen perusteella olevan todella hyvähermoinen juoksija.

Sinulla on Niten emä Heart of Gold (Hertta). Onko Hertta toiminut hyvänä valmentajana tyttärelleen ja ovatko he kuinka samanlaisia/erilaisia luonteeltaan ja kisatessa?
Pentuaikoina Hertta osallistui todella paljon treenikuvioihin, nyt alkaa jo ikä vähän painamaan, niin ei ole enää hirveän aktiivisesti kannustamassa juoksemaan. Hertta ja Nitte on aika samanlaisia luonteeltaan, tokikin Hertta oli vähän kovapäisempi kisatilanteissa.

Miten Nitten aikoinaan valikoitui sinulle pentueesta?
Nitte valikoitui minulle hänen niskakuvion vuoksi, se muistuttaa sellaista pientä tulen liekkiä.

Millaisia tavoitteita teillä on vielä tälle kaudelle SM-finaalin jälkeen?
Turkuun pitäisi mennä vielä kisaamaan, siellä kun rata on todella erilainen kuin kotirata Kaupissa.

Haluatko lähettää terveisiä kanssaharrastajille, kilpailemista miettiville tai vaikka kilpailujen järjestäjille?
Yritetään pitää mieli positiivisena ja pirteänä, vaikka jotku asiat välillä harmittaisikin. Kisoissa olisi mukavaa nähdä niin uusia kuin vanhojakin harrastajia enemmän, eli tervetuloa vaan mukaan jos mietit kotona kannattaako ilmota koira kisoihin.
Kilpailujen järjestäjille (EGU, TGK ja TSGK) haluan sanoa, että olette tehneet valtavan hyvää työtä että saadaan kisapäivät vietyä kunnialla läpi. Radat on ollut loistavassa kunnossa tämän kauden aikana ja muutenkin kisajärjestelyt ovat olleet priimaa.

Onnea vielä kerran Mika ja Nitte!

 

Vastaukset: Mika Soini
Kysymykset: Jonna Paronen
Kuva: Milla Toivanen