Viikon koira: Tale Of A Miracle

Viikon koira: Tale Of A Miracle

GRL on päättänyt kaudella 2023 nostaa jokaisista kisoista yhden menestyneen tai muutoin mielenkiintoisen greyhoundin ja whippetin viikon koiriksi. Valitsimme kauden 8. kisapäivästä, Sprintti Derbyn alkueristä, viikon koiriksi greyhoundeista Rancheran ja whippeteistä Tale Of A Miraclen.


Tale Of A Miracle “Mila”

Quality Top – Whole Lotta Rosie, synt. 04/2020
Omistajat Johanna ja Sami Hänninen, kasvattaja Hermien Kok Belgia

Sunnuntaina 10.9. Metsämäessä juostiin Turun Greyhoundklubin Sprintti Derbyn alkuerät ja suora finaali. Sprintti Derby on lyhyen matkan arvokisa, johon osallistui tänä vuonna kuusi whippetiä. Alku oli tasainen ja kilpakumppanit kovia, mutta pian GRL-debyyttinsä juossut Tale Of A Miracle, eli Mila, otti johtopaikan ensimmäisessä kaarteessa ja voitti lähdön Metsämäen historian kolmanneksi nopeimmalla sprinttimatkan ajalla! Milan aika oli samalla nopein nartun juoksema aika. Milan lähdön voit katsoa GRL:n YouTube-kanavalta.

Onneksi olkoon vielä kerran Sprintti Derbyn voitosta! Milan ensimmäinen GRL-kisa ja samantien kirkkaasti voittoon Metsämäen historian kolmanneksi nopeimmalla ajalla! Millaiset odotukset teillä oli lähdön suhteen? Entä mitkä oli ensitunnelmat voiton jälkeen?
Kiitos paljon! Oli hieno juoksu Milalta ja erityisen hienoa että narttu juoksee kolmanneksi nopeimmalle kärkisijalle, kun edellä on kaksi kaikkien aikojen nopeimpia whippet uroksia!

Kilpailuihin lähdimme avoimin mielin, kun kyseessä oli kuitenkin uusi rata. Odotettiin tasaisen vauhdikasta lähtöä, sillä mukana oli muun muassa Posh’s Quality Gold ja Black Action, jotka ovat kovia kilpakumppaneita. Fiilikset olivat tietysti mahtavat nähdessämme Milan ylittävän maaliviivan ensimmäisenä. Kaiken kaikkiaan juoksu startteineen oli hurjan hieno.

Millainen Mila on treenata ja kisauttaa? Miten valmistaudutte yleensä kisapäivään?
Mila on energinen ilopilleri, hän on aina valmiina hommiin ja tykkää kovasti puuhastella yhdessä, se tekee treenaamisesta mukavaa. Mila rakastaa juoksemista ja viilettää menemään aina täysiä itsekseen, kun vapaaksi pääsee. Me treenarit siis pääsemme aika helpolla tässä asiassa, heh. Kutsumme häntä myös meidän laumamme ”personal traineriksi”, koska hän juoksuttaa meidän muita koiria. 😄

Milalla on juoksijan luonne parhaimmillaan, joka näkyy sen kaikessa tekemisessä. Hän on erittäin määrätietoinen, sinnikäs, keskittyy täysillä tekemiseen ja taistelutahtoa löytyy. Autossa kisapaikalla odotellessaan ottaa rauhallisesti.

Kilpailua ennen kaikki tehdään aina suunnitelmallisesti kuten liikutus, lepo, ruokinta elektrolyytteineen sekä kehonhuolto. Pari päivää ennen kilpailua lepäillään.

Harrastatte aktiivisesti vinttiliiton puolella, mutta tämä oli Milan ensimmäinen kerta niin GRL-kisoissa kuin myös Metsämäen radalla, joka on profiililtaan ja miljööltään vähän erilainen kuin muut radat. Millainen kokemus tämä oli, oliko tämä myös treenareille ensimmäinen kerta Metsämäessä?
Hieno kokemus ehdottomasti! Meille myös oli ensimmäinen kerta Metsämäessä, Monan kanssa tuli käytyä GRL:n kilpailuissa vaan Tampereella. Metsämäen rata profiililtaan sopi hyvin Milalle.
Hyvin järjestetyt kilpailut, hieno rata ja miljöö kaikin puolin! Kisapaikalla vallitsi myös mukava tunnelma. Tykättiin kovasti!

Milalla on menossa nyt toinen kisakausi, ja se on ehtinyt juosta menestyksekkäästi vinttiliiton lisäksi myös Ruotsin Åkers Kanalissa, voittaen sielläkin niinikään Sprinter Derbyn 2023. Millaiset tunnelmat Ruotsissa kisaamisesta jäi? Tullaanko Milaa näkemään jatkossakin myös Ruotsin puolella kisaamassa?
Oli hienoa päästä ottamaan osaa Tukholman Sprinter Derbyyn. Kyseiseen kilpailuun valitaan kuusi nopeinta koiraa ja Mila oli yksi heistä. Taisi myös olla ensimmäinen kerta, kun narttu vie voiton kyseisessä kilpailussa. Åkers Kanalista jäi hyvät fiilikset ja kokemuksena ikimuistoinen. Jos vaan kiimat eivät sotke kuvioita niin lähdetään uudestaan Ruotsiin.

Myös tarkoituksena on ollut päästä kilpailemaan Keski-Eurooppaan, katsotaan jos se tulee toteutumaan tulevaisuudessa.

Kausi alkaa kohta olla paketissa, mutta onko teillä vielä Milan kanssa jotain tavoitteita ennen lepokaudelle siirtymistä?
Katsotaan jos päästään osallistumaan vielä pariin kilpailuun ennen ansaitulle talvitauolle siirtymistä.

Haluatko lähettää terveisiä kanssaharrastajille, kilpailemista miettiville tai vaikka kilpailujen järjestäjille?
Haluamme kiittää kovasti järjestäjiä ja toimihenkilöitä, kun mahdollistatte harrastajille kilpailuita. GRL kilpailuissa on aina niin mahtava tunnelma. Kiitos myös kanssaharrastajille kuluneesta kaudesta!

Onnea vielä kerran Johanna ja Mila!

 

Vastaukset Johanna Hänninen
Kysymykset Amanda Haatainen
Kuva Taru Lehtonen