Viikon koira: A New Hope

Viikon koira: A New Hope

GRL on päättänyt kaudella 2023 nostaa jokaisista kisoista yhden menestyneen tai muutoin mielenkiintoisen greyhoundin ja whippetin viikon koiriksi. Valitsimme kauden toisista kisoista viikon koiriksi greyhoundeista Gold Rushin ja whippeteistä A New Hopen.


A New Hope “Keke”

Pop Rock – Miss Sparkling Sirah, synt. 06/2021
Omistaja Mia Vainio-Siukola, kasvattaja Sökövintin

Sunnuntaina 2.7.2023 Tampereen Kaupin vinttikoiraradalla juostiin Tampereen Seudun Greyhound Klubin järjestämä Kauppisprint. Aikaluokkien L5-L6 lähdössä lyhyttä matkaa olivat juoksemassa kolme ensikertalaista, joista Keke eli A New Hope osoittautui todelliseksi yllättäjäksi ollessaan koko kilpailupäivän nopein whippet. Samassa lähdössä oli myös Keken sisko Ebba (A New Friend). Kasvattajat Jukka Laiho ja Marjaana Siltanen pääsivät seuraamaan Sökövinttien menoa aitopaikalta toimihenkilötehtävien lomassa. Keken lähdön voit katsoa GRL:n YouTube-kanavalta.

Tarkemman raportin sunnuntain kisapäivästä pääset lukemaan täältä!

Onneksi olkoon Mia ja Keke hienosta voitosta! Keke voitti sunnuntaina 2.7. aikaluokkien L5-L6 Kauppisprintin ajalla 18,12s ollen samalla koko kilpailupäivän nopein whippet. Millaiset fiilikset hienosta tuloksesta ja voitosta?
Tottakai on hieno fiilis ja ylpeä koirastaan. Nämä ovat ylipäätään ensimmäisiä kilpailuja sekä Kekelle että myös itselle. Ennen kisoja aina kovasti jännittää mutta sitten helpottaa, kun koira hoitaa hommansa hienosti. Kekeä taisi hieman myös jännittää ensimmäinen kerta podiumilla.

Teillä oli kilpailuviikolla enemmänkin aihetta juhlaan, kun Keke täytti perjantaina 2 vuotta. Miten merkkipäivää ja voittoa juhlistettiin?
Keken 2v synttäreitä juhlittiin itseasiassa vasta viikko virallisen synttäripäivän jälkeen eli viime perjantaina. Kekelle oli oma ”nakkikakku” ja vieraille sitten mansikkakermakakkua. Keke sai voitostaan palkinnoksi hieronnan, jossa käväisi ennen kutsujaan.

Keke osallistui kilpailuun vierailevan koiran statuksella. Millä mielin lähditte ensimmäiseen kilpailuun GRL:n puolella?
Avoimin mielin lähdettiin näihinkin kisoihin, kun sattui sellainen ajankohta että ei ollut muita kisoja lähiaikoina. Lähdettiin mukaan Keken siskon omistajan innostamana.

Entä mitä vinkkejä tai terveisiä lähettäisit muille whippetin omistajille, jotka miettivät kilpailuihin osallistumista vierailijastatuksella?
Kannattaa tulla mukaan vaan, systeemit ovat hieman erilaiset kuin vinttikoiraliiton kilpailuissa, mutta ei suinkaan huonommat! Vierailevan koiran statuksella voi osallistua kisoihin neljä kertaa.

Millaisia suunnitelmia teillä on kilpailukauden suhteen? Tullaanko Kekeä näkemään vielä GRL:n alaisissa kilpailuissa joko Kaupissa tai Metsämäen Greyhound Stadionilla?
Kesän kilpailukalenteria ei ole vielä lyöty lukkoon, joten on täysin mahdollista, että meitä nähdään vielä myös GRL:n alaisissa kilpailuissa. Tarkoitus on tänä kesänä kuitenkin osallistua vielä useampaan kilpailuun.

Kasvattajan terveiset:
Kasvattajasta oli todella mielenkiintoista seurata kasvattiensa ensikilpaa GRL:n puolella, kun me molemmat Jukan kanssa päästiin seuraamaan ja jännittämään kisoja aitiopaikoilta, minä kiinniotossa ja Jukka vieheenvedossa. Kiinniotto on ihan paras paikka seurata kisoja! Tunnelma kisoissa oli mahtava ja oli ihana saada paljon haleja vanhoilta harrastajilta, joita ei ole tullut nähtyä moneen moneen vuoteen. Tästä kokemuksesta voisi tulla ihan tapa ja luultavasti jatkossa GRL:n puolella juoksee enemmänkin Sökövinttejä! Loppuun vielä iso kiitos ikiliikkuja Reetalle, joka jaksaa ja jaksaa. Olet uskomaton puurtaja!

Onnea vielä kerran Mia Ja Keke!

 

Haastateltavana Mia Vainio-Siukola ja Marjaana Siltanen
Kysymykset Sanna Kauhanen
Kuva Jonna Paronen