Viikon koira: Golden Sigrid

Viikon koira: Golden Sigrid

GRL on päättänyt kaudella 2023 nostaa jokaisista kisoista yhden menestyneen tai muutoin mielenkiintoisen greyhoundin ja whippetin viikon koiriksi. Valitsimme kauden 4. kisoista, EGU Open, viikon koiraksi greyhoundin Golden Sigridin. Kisoissa ei juossut whippetejä.


Golden Sigrid “Sirkku”

Joe Cool – Heart Of Gold, synt. 9/2019
Omistaja Nico Lindholm, kasvattaja Fast Friends

22.7.2023 Turun Metsämäen radalla juostiin Etelän Greyhound Urheilijoiden isännöimänä EGU Open -alkuerät. Päivä oli kisalähtöjen puolesta tiivis, vain kaksi kappaletta alkueriä sekä Annika Tähtisen sponsoroima EGU Open Sprint suorana finaalina, joka juostiin radan lyhyellä matkalla 325m. Golden Sigrid, eli Sirkku, debytoi ensikilpailunsa EGU Open Sprintissä ja voitti lähdön suvereenisti vahvalla startilla. Sirkun lähdön voit katsoa GRL:n YouTube-kanavalta.

Lue EGUn laatima kisaraportti täältä!

Onneksi olkoon Nico ja Sirkku EGU Open Sprintin voitosta! Kilpailu oli Sirkun ensimmäinen kilpailustartti ja heti kiinnitys takkiin. Mitkä ovat fiilikset? Osasitteko odottaa, että voitto tulisi ja miten Sirkun kanssa voittoa juhlistitte?
Upea fiilis, kiitos kysymästä! Tiesin, että Sirkku osaa juosta, mutta startteja alla niin vähän ja monta muuttujaa aina kisassa, niin ainoa toive oli puhdas juoksu ja ehjänä maaliin.

Miten teillä oli valmistauduttu kilpailuun ja miten juuri tämä kilpailu valikoitui teidän uran aloituskilpailuksi?
Kun ei ollut yhtään kisastarttia alla, niin vaihtoehdot olivat vähissä ja oli muutenkin luontevampaa aloittaa lyhyellä matkalla ensin. Itselleni tämä kisaviikonloppu oli ensimmäinen, mihin oli mahdollista tulla.

Millainen Sirkku on luonteeltaan ja millainen koira se on treenata?
Iloinen ja todella kiltti, rakastaa kaikkia täydellä sydämellä. Pennusta lähtien ollut todella helppo treenattava. Aina 110% mukana.

Sirkkuhan on pian 4-vuotias, mikä ei ole tyypillisin ikä aloittaa kilpailu-uraa. Millainen historia Sirkulla on? Miten se aikanaan valikoitui teille ja miltä tuntuu nyt kun olette päässeet aloittamaan kilpailemisen?
Ensimmäinen kausi meni kiiman takia mönkään, ja sen jälkeen mystinen loukkaantuminen lonkassa. Silloin olin varma, että radalle ei ole asiaa. Vaivat kuitenkin paranivat ja päästiin juoksemaan soolo. Viikkoa myöhemmin Sirkku karkasi omin avuin ja onnistui juoksemaan auton alle. Paljon siis huonoa tuuria, mutta se ei Sirkkua ole lannistanut. Suurin kiitos, että ollaan päästy takaisin radalle kuuluu tyttärelleni Elsalle. Ja kiitos myös Fast Friends -teamin kannustuksen ja treeniseuran!

Arto Kovasen kanssa aloin kiertämään taas kisoja pitkän tauon jälkeen, ja kun pentuja vuosi myöhemmin syntyi niin sopimus oli, että siitä pentu minulle. Uros oli ajatuksena, mutta olikin narttuvaltainen pentue joten Arto ilmoitti, että Sirkku olisi minulle ja mielestäni loistovalinta. Haasteita on ollut mutta kisoihin päästiin, mikä on tietenkin upea fiilis.

Millaisia suunnitelmia teillä on loppukaudelle, nähdäänkö Sirkkua jatkossakin sprinttimatkoilla vai tullaanko sitä näkemään myös muilla matkoilla?
Tälle kaudelle suunnitelma oli päästä kisoihin ja se täyttyi, joten pitää miettiä. Mutta joka kisassa tuskin näkyy. Tarkoitus olisi juosta keskimatkaa ehkä jatkossa, mutta katsotaan kisa kerralla.

Haluatko lähettää terveisiä kanssaharrastajille, kilpailemista miettiville tai vaikka kilpailuiden järjestäjille?
Kanssaharrastajille ja kisojen järjestäjille iso kiitos kaikesta. Uusille harrastajille: Mukaan vaan porukkaan! Ja vaikka välillä tuntuu toivottamalta, niin ei pidä luovuttaa. Nämä koirat osaa yllättää aina.

Onneksi olkoon vielä kerran Nico ja Sirkku!

Haastateltavana Nico Lindholm
Kysymykset Jonna Paronen
Kuva Minna Leppänen