Kisaraportti: Kauppisprint & Raila Laine Memorial 2.7.2023

Kisaraportti: Kauppisprint & Raila Laine Memorial 2.7.2023

Tampereen Seudun Greyhound Klubin järjestämä Kauppisprint ja Raila Laine Memorial juostiin sunnuntaina Kaupissa. Edellispäivänä Tampereen keskustassa oli tulvinut rankkasateiden vuoksi, ja sääennusteet enteilivät melko märkää menoa myös kilpailupäivälle. Eläinlääkäri Kati Lehtimäki tanssi kuitenkin varsin tehokkaan sadetanssin heti radalle saavuttuaan ja sai karkotettua sadepilvet. Rata saatiin aamulla lanattua sateiden jälkeen turvalliseen kuntoon Lasse Silvanin toimesta ja ensimmäiset sadepisarat saavuttivat Kaupin vasta palkintojenjaon aikana.

Kilpailupäivä sisälsi yhteensä viisi lähtöä, kun whippetit mittelivät aikajuoksuperusteisesti lyhyen matkan herruudesta ja greyhoundit näyttivät, kuinka vauhti kiihtyy keskipitkällä matkalla. Ensimmäisessä lähdössä kisasi neljä keskikopin koiraa aikaluokassa L3-L4. TSGK:ta edusti nelikon kuopus Donkey Jam, joka samalla avasi oman kilpailukautensa. JA- Fleetwood Mac sekä Winged Victoria ovat ennättäneet tällä kaudella osallistua pupujahtiin Suomen Vinttikoiraliiton puolella, mutta tekivät nyt paluun GRL:n kilpailuihin välivuoden jälkeen. Kilpailuvuosiltaan nelikon konkarina matkaan lähti syksyllä 6 vuotta täyttävä Black Lightning In Action. Terävimmän lähdön sai kopista 5 matkaan startannut Winged Victoria, joka sai pidettyä etumatkan poikiin maaliin saakka, juosten samalla oman sprinttimatkan ennätyksensä (18,28s).

Lähdössä kaksi juostiin aikaluokkien L5-L6 Kauppisprint, joka oli samalla ensikilpa GRL:n puolella kaikille kolmelle lähdön koirista. TSGK:ta edusti oman kilpailukautensa avannut Beatrice. Lisäksi toisistaan mittaa ottivat sisarukset A New Hope ja A New Friend, joista A New Hope osoittautui koko kilpailupäivän todelliseksi yllättäjäksi. Vierailevan koiran statuksella kilpailuun osallistunut “Keke” kirmasi kasvattajansa vetämän vieheen perässä maaliin huikealla kolmosluokan ajalla 18,12s ollen samalla koko kilpailupäivän nopein whippet.

Päivän kolmannessa lyhyen matkan startissa kilpailivat aikaluokan 7 whippetit, jotka kaikki kolme olivat ennättäneet avata kautensa kesäkuussa SVKL:n puolella. Taisto kärkipaikasta oli tasaista, parhaimman lähdön sai kopista 4 startannut Futuresight. Takasuoralla johtoon kipusi vierailijastatuksella debytoinut Idalchoe, joka kaarteessa ajautui kuitenkin ulkolinjalle menettäen kärkipaikkansa. Ensimmäisenä maaliin saapui kolmikon konkari ja TSGK:n kilpuri Fifty Sixty.

Muotitassu.fi sponsoroimien Kauppisprint lähtöjen tulokset:

L3-L4

 1. Winged Victoria (18,28)
 2. Donkey Jam (18,54)
 3. JA- Fleetwood Mac (18,59)
 4. Black Lightning In Action (18,75)

L5-L6

 1. A New Hope (18,12)
 2. A New Friend (18,86)
 3. Beatrice (18,92)

L7

 1. Fifty Sixty (19,22)
 2. Futuresight (19,36)
 3. Idalchoe (19,41)

Kaikki lähtövoittajat palkittiin manttelilla ja mitalilla. Lisäksi kaikki Kauppisprintiin osallistuneet palkittiin sponsorin lahjakortein.

Greyhoundien 480m sijoituslähtö nousi kolmen 7-luokan koiran starttina. Ensimmäistä kertaa Kaupin keskipitkällä matkalla kilpailemassa olivat sisarukset Pardus ja Naja. Lähdössä kärkipaikan nappasi kopista kolme startannut TSGK:n kilpuri Queen Of Fire. Harmillisen vieherikon vuoksi päivän neljäs lähtö jouduttiin kuitenkin mitätöimään. Haavereilta onneksi vältyttiin ja kolmikko juoksi maaliin saakka, vaikka viehe olikin tipahtanut matkasta jo takakaarteeseen.

Päivän viimeisenä kilpailulähtönä juostiin Raila Laine Memorial. Kyseessä on Raila Laineen muistoksi vuosittain järjestettävä kilpailu parhaimmat luokitukset omaaville greyhoundeille 480 metrin matkalla. Tänä vuonna muistokilpailu toteutui viiden koiran lähtönä, kun lähtökokoonpanosta jäi pois Delichon. Kilpailukautensa avasivat kopista yksi startannut Gold Rush sekä kopista kolme startannut Colonel Farrel. Sisarukset Aquila II ja Tigris kisasivat ensimmäistä kertaa Kaupin keskipitkällä matkalla. Kopista kuusi starttasi Golden Legend, joka voitti muistokilpailun Kaupissa viime syksynä. Onnistuneimman lähdön sai Gold Rush, joka piti johtopaikkansa loppuun saakka. “Kerttu” ylitti maaliviivan kovatasoisella ykkösluokan ajalla (28,90s), joka on samalla koiran oma ennätys 480m matkalla.

Alvar sponsoroiman Raila Laine Memorial tulokset:

 1. Gold Rush (28,90)
 2. Golden Legend (29,31)
 3. Colonel Farrel (29,49)
 4. Tigris (29,62)
 5. Aquila II (30,00)

Muistokilpailun voittaja palkittiin perinteiseen tapaan kiertopalkinnolla, joka on luovutettu Raila Laine Memorial kilpailun voittajan haltuun ensimmäisen kerran vuonna 2000. Lisäksi kaikki kilpailuun osallistuneet palkittiin sponsorin tuotepalkinnoin.

Kilpailupäivän aikana päästiin myös seuraamaan, miten greyhoundien keskimatka taittuu useammassa polvessa, kun Colonel Farrelin jälkikasvu Ranchera testasi laitteistoa niin sanottuna 0-koirana ennen virallisia kilpailulähtöjä. Hieman yli vuoden ikäinen Ranchera suoritti hyväksytyn soolokoejuoksun varsin mallikkaasti ajassa 29,39s. Onnittelut tuoreesta kilpurista niin omistajalle kuin kasvattamoon! Kaikki hyväksytyt kilpailulähdöt sekä 0-koirien suoritukset ovat katsottavissa GRL:n YouTube-kanavalta.

Seuraava kilpailu on Masters & OAKS, joka järjestetään lauantaina 8.7. Turussa Metsämäen greyhound stadionilla EGUn toimesta. Masters on urosten ja OAKS narttujen avoin klassikkokilpailu. Lisäksi tarjolla on EGU 30v Diamond Race Open sekä sijoituslähtöjä molemmille roduille. Seuraava TSGK:n järjestämä kilpailu on 24.9.2023, kun Kaupissa juostaan Suomen Mestaruuksien alkuerät Werrattoman sponsoroimana.

 

Kirjoittanut TSGK:n puolesta: Sanna Kauhanen
Kuvat: Reeta Korelin, Jonna Paronen

Comments are closed.