Hallituksen esittely

Hallituksen esittely

Tässä esittäytyy GRL:n vuoden 2023 hallitus. Joukossa on uutta, vanhaa ja kaikkea siltä väliltä. Hallituksen tavoitat yhteisesti osoitteesta hallitus@grl.fi, tai voit olla yhteydessä suoraan puheenjohtajaan, sihteeriin tai jäsensihteeriin. Tarkemmat yhteystiedot löydät täältä.

Hallitusta pyydettiin vastaamaan seuraaviin kysymyksiin:

  1. Kuinka kauan olet ollut lajissa mukana?
  2. Mitä koiria kotoasi löytyy?
  3. Mitä kerhoa edustat?
  4. Aiempi hallitustausta?
  5. Paras muistosi racingin parissa?
  6. Mitä odotat kaudelta 2023?

Jonna Paronen, puheenjohtaja
Rajamäki

Jonna ja Vili1. Lajissa olen ollut aktiivisena mukana vuodesta 2008 alkaen. Muutama vuosi on nyt ollut niin, ettei ole ollut omaa koiraa jolla kisata, mutta se aika on sitten harrastettu aktiivisena EGUn hallituslaisena ja ns. taustahommissa sekä tietysti toimihenkilönä kilpailuissa. Nyt onneksi pentu kasvamassa ja jos pian pääsisi jälleen kilpailuttajan rooliinkin.

2. Tällä hetkellä kotoa löytyy kolme greytä, eläkkeellä oleva Sanna (Verona), Vili (Great Mogul) sekä 8kk ikäinen Hulk (Libertad).

3. EGU on pisimpään kulkenut matkassa mukana, kun on aina ollut se meidän lähikerho johon on ollut helppo monella tapaa tulla mukaan ja puuhastella kun lajin pariin aikanaan eksyttiin. Koirat edustavat EGUa, mutta itseltä jäsenyys löytyy useammasta kerhosta, joten koen edustavani niistä jokaista ja toki pyrin sen mitä on mahdollista niin niissä puuhailemaankin. Maantieteellisesti toki kaikki paikan päällä tehtävä ei aina ole mahdollista, mutta jos voi olla mukana ideoimassa tai toimimalla esim. somessa niin mielelläni olen mukana tekemässä.

4. Olen toiminut EGUn hallituksessa lähes koko harrastusaikani, pääsääntöisesti sihteerin kengissä ja hallitustyöskentely onkin ollut mielenkiintoista ja opettanut lajista paljon sen lisäksi, että on toiminut kilpailupäivien toimihenkilötehtävissä. Tämän lisäksi kokemusta löytyy muutaman vuoden verran kahden kannatusyhdistyksen hallituksista, joissa toimin hallituksen jäsenenä sekä puheenjohtajana. GRL:n hallitukseen minut valittiin mukaan liittokokouksessa 2021.

5. Mieleenpainuvin muisto on kesältä 2008, jolloin olin ensimmäistä kesää monissa kisoissa kiinniotossa ja voi elämä sitä kisapäivää, kun Hyvinkään radalla Happy Feet ja Steinless Steve pistivät toistensa RE:t uusiksi ja Eija’s Choice oli ihan oma lukunsa ja lukemattomat muut greyt ja whippetit tekivät vaikutuksen. Rata tömisi, kun täysi kuuden koiran lähtö pyyhkäisi ihan edestä. Huh! Ja se meteli mitä whippeteistä lähti kun tulivat radalle.

Kesä 2010 olikin sitten meidän osalta huippu vuosi harrastaa, kun ensimmäinen greymme Casper (Kaikias) otti FGD-voiton ja muutenkin oli oikein hyvä kisavuosi sillä ja muilla pentuesisaruksilla. Sen verran nämä koukuttaneet, että täällä ollaan edelleen.

6. Tulevalta kaudelta odotan paljon hyviä onnistuneita kilpailupäiviä suorituksineen, iloisia ja onnellisia kanssaharrastajia ja koiria. Paljon uusia ideoita, yhdessä tekemistä ja toki sitä, että pääsemme myös oman pennun kanssa aloittelemaan treenaamista radalla. Toivon kaikille oikein onnistunutta kautta.


Riku Sivonen, varapuheenjohtaja
Teijo

1. Nyt on alkamassa aktiivista harrastamista kolmannes kesä ja taustalla parivuotta taustalla ihmettellyä.

2. Ainoastaan Tifo greyhound, Severus Snape.

3. Olen TGK:n lipunkantaja.

4. Parivuotta TGK:ssa, nyt sihteeri ja viimevuosi GRL:ssä vpj:nä.

5. Tifon Suomenmestaruus 2022 on ottanut kärkisijan muistoissa.

6. Vauhti paranee juostessa, 2022 ei ollut kädenlämpöinen vuosi. 2023:n merkit näyttävät, että tulee tapahtumaan.


Amanda Haatainen, sihteeri
Hyvinkää

1. Aloitin oman harrastusurani 2019.

2. Kolme greyhoundia: 2019 syntyneet Runo (Porunn) ja Routa (Sirius Black) sekä 2022 syntynyt Toivo (Too-Da-Loo).

3. Olen toistaiseksi kaikkien kerhojen jäsen, mutta EGU on itselle se ”the” kerho. Koirat edustavat myös kisoissa EGUa.

4. EGUn hallituksessa käynnistyi juuri 5. vuosi, ja GRL:n hallituksessa 3. vuosi.

5. Tähän mennessä paras muisto on Roudan I Like Iron Maiden Memorial -voitto 2021, jota en päässyt itse paikan päälle valitettavasti todistamaan. Se oli silti ihan mieletön juttu ja upea kisa koiralta, oma ennätyskin meni rikki. Istuin samaan aikaan kirkossa odottamassa pikkuserkkuni häiden alkua ja vilkuilin tietysti jatkuvasti puhelinta, koska kisat ja häät osuivat tismalleen samaan aikaan. Toivoin, että kisa saataisiin juostua ennen kuin morsiuspari astelee alttarille, että voisin keskittyä paremmin siihen hetkeen, jännitti niin paljon. Ei jännittänyt tietenkään pelkästään se tulos, vaan että meneekö kaikki hyvin, pääseekö koirat turvallisesti maaliin jne. Juuri kun morsian saapui kirkon oville ja olin jo hieman turhautuneena laittamassa puhelinta laukkuun, ehdin huomata näytöltä viestin ”ROUTA VOITTI”. Varsinaisissa hääjuhlissa katseltiinkin sitten kisavideota varmaan tuhat kertaa uusiksi tippa linssissä.

6. Odotan kaudelta 2023 kaikkea parasta! Nopeita koiria, mielenkiintoisia keskusteluja kanssaharrastajien kanssa, lisää oppeja, kerhon ja liiton tapahtumia, kisoja. Ja tietysti oman kerhon 30-vee megabileitä! Lista on pitkä ja odotukset korkealla.


Reeta Korelin, jäsensihteeri
Lempäälä (henkisesti ihan Tampereella)

1. Harrastustaustaa minulta löytyy muutaman aktiivisen vuoden verran.

2. Ensimmäinen whippet, Peppi tuli taloon 2011, tuolloin keskityttiin maastoihin. Pepin lisäksi kotona asustaa kaksi sekarotuista vanhusta, Aada ja Kiara. Kesällä 2020 haettiin Humppilasta Jimi (TMNT Napoleon Bonafrog) kotiin, Jimin kanssa takana on nyt reilu 1 kisakausi ja menestystä tullut oikein mukavasti. Laumamme vahvistuu kevättalvella 2023 vielä Jimin pojalla, Raimolla, josta toivottavasti kuulemme myöhemmin lisää.

3. TSGK

4. Toimin tällä hetkellä TSGK:n varapuheenjohtajana, sihteerinä, rahastonhoitajana ja jäsensihteerinä sekä GRL:n jäsensihteerinä ja hallituksen jäsenenä. Lisäksi olen mukana GRL:n whippettoimikunnassa sekä markkinointitoimikunnassa. Mikäli sinulta löytyy halua kehittää whippeturheilua GRL:n alaisissa kisoissa tai hihassasi on muutama markkinointikikka, niin tervetuloa mukaan toimikuntiin!

5. No ehdottomasti koko viime kausi, Jimi putsasi pöydän aina kun johonkin osallistui! Tuo koira on mulle se The Koira. Onhan hän myös tatuoituna vasempaan käsivarteeni.

6. No tietysti lisää pöydän putsauksia ja ennen kaikkea sitä, että koira pysyy ehjänä ja terveenä. Lisäksi iloisia kohtaamisia kanssaharrastajien kanssa, unohtumattomia kisapäiviä, rentoja treeni-iltoja, hauskoja tapahtumia radalla ja sen ympärillä. Ehkä myös muutamaa aktiivista tekijää kisapäivien järkkäämiseen jne. niitä ei ole koskaan liikaa!

Nähdään taas keväällä ja saa niin sanotusti tulla nykimään hihasta!


Päivi Viinimäki, hallituksen jäsen
Tervakoski

1. Vuonna 2000 meille tuli ensimmäinen greyhound.

2. Tällä hetkellä taloudessa on kaksi greyhoundia: Nero (Fab) 8v ja Pessi (Muiredach) 5kk, sekä whippet Simba (JZ-Tenho) kohta 12v.

3. Olen kaikkien kerhojen jäsen, mutta viimeksi edustettu EGUa.

4. GRL:ssä olen toiminut jäsensihteerinä ja hallituksessa olen ollut sekä varsinaisena että varajäsenenä useamman kauden, välivuosia myös mahtunut mukaan.

5. Vuosi 2021 oli minun harrastusvuosista kokonaisuudessaan mieleenpainuvin Fannyn (Arctic Star) kilpailusuoritusten vuoksi. Tietysti myös Fannyn pentueen syntyminen elokuussa 2022, josta Pessi tuli minulle.

6. Toivon voivani tehdä lajin eteen mahdollisimman paljon, koska tänä vuonna minulla ei ole kisaavaa koiraa joten se mahdollistaa suuremman panostuksen kisojen osalta.


Mika Soini, hallituksen jäsen
Nokia

1. Nyt alkoi 15. vuosi lajin parissa.

2. Nykyiset greyhoundit Hertta (Heart of Gold), Nitte (Queen of Fire) ja Doris (Dorcas). Kaikki koirat mitä on ollut: Ghostrider, Miss Savage, Ironman, Rathmullen Raven, Kilkennykiller, Headhalo, Heart of Gold, Queen of Fire ja Dorcas.

3. TSGK

4. TSGK:n puheenjohtaja, GRL:n hallituksen varsinainen jäsen. GRL:n hallituksessa yhteensä 7 vuotta.

5. No niitä on paljon, mutta jos yksi pitää valita niin 2009 leiriviikko, ihan vaan siksi kun kaikki teki yhdessä hommia kisojen toteutumisen eteen, paljon koiria radalla ja muutenkin rento ja letkeä meininki.

6. Odotan, että saataisiin paljon uusia koiria radalle, niin whippetejä kuin greyhoundejakin.


Timo Paronen, hallituksen jäsen
Rajamäki

1. Vuodesta 2008 lähtien.

2. Taloudesta löytyy kolme greyhoundia. Sanna (Verona), Vili (Great Mogul) ja Hulk (Libertad).

3. EGUa olen edustanut alusta asti.

4. Olen ollut hallituksessa/hallituksissa oikeastaan koko harrastusuran ajan. Aina on tullut edustettua kerhoa ja/tai liittoa.

5. Paras muisto kyllä sijoittuu vuoteen 2010 kun Casper (Kaikias) meidän ensimmäinen grey meni ja voitti FGDn.

6. Paljon koiria radoille ja toivoisin saavani meiltäkin vähintään yhden kilpailemaan…


Nico Lindholm, varajäsen
Espoo

1. Olen harrastanut yhteensä 9 vuotta: aikanaan 5 vuotta TGK:n riveissä, sitten 15v taukoa ja paluu lajiin 4v sitten, jolloin liityin EGUun.

2. Meillä perheessä ollut yhteensä 4 greytä, joista 3 silloin aikanaan Aapo (Staryu), Hertta (Suvitar) ja Kirppu (Polestar). Ja nyt 3,5 v ikäinen Sirkku eli Golden Sigrid.

3. Edustus EGU, jäsenenä myös TGK:ssa.

4. Toimin aiemmin EGUn hallituksessa 2v, nyt olen toista vuotta GRL:n hallituksessa.

5. Leiriviikko Virpiniemessä v. 2003 on jäänyt vahvasti mieleen. Ensimmäinen voitto oman koiran Aapon kanssa ja välipäivinä rakennettiin eläinlääkärille vastaanotto”talo”. 🙂

6. Tiukkaa ja rehtiä kisaamista radalla, sekä samalla intensiteetillä yhteishenkeä radan ulkopuolella.


Emma Hiilesniemi, varajäsen
Mäntsälä

1. Greyhound Racingiä olen harrastanut nyt kahden kauden verran.

2. Kotoota löytyy kaksi greyhoundia Bamse (The Greatest) & Poppis (Marshmallow Magee), lisäksi italianvinttikoira, cirneco ja bordercollie.

3. Etelän Greyhound Urheilijoita

4. Olen toiminut aiemmin rotuyhdistyksessä sihteerinä/hallituksen jäsenenä muutaman vuoden ajan.

5. Huikea kokemus oli osallistua Veikkauksen greyhoundien näytöslähtöön, siinä oli jännitystä ja fiilistä kerrakseen! Bamsen voitot viime kaudella sekä Vuoden Greyhound -tittelin saaminen tuntui tietenkin myös aivan mahtavalta.

6. Radalla odotan jännittäviä kamppailuita sijoituksista sekä mukavia hetkiä muiden harrastajien kanssa. Toivottavasti joukkoon eksyy myös paljon uusia kuonoja omistajineen!