Luento rabdomyolyysistä 1.4.2023

Luento rabdomyolyysistä 1.4.2023

On aika käynnistää GRL:n kausi 2023! Ensimmäisenä vuorossa on eläinlääkäri Laura Hjerppen pitämä luento aiheesta “Rabdomyolyysi urheilukoirien vaivana“. Luento on erinomainen tilaisuus uudemmille koiraharrastajille opiskella aihetta etukäteen, jotta tietää kuinka tämä voitaisiin välttää. Ja vaikka aihe olisi sinulle jo tuttu, suosittelemme ehdottomasti tietojen kertausta tämän luennon merkeissä!

Rabdomyolyysi on sairaus, jossa luurankolihaksen lihassolut hajoavat elimistöä rasittavan suorituksen seurauksena. Oireet ja seuraukset vaihtelevat lievästä lihasarkuudesta ja mahdollisesta virtsan väri-muutoksesta jopa hengenvaaralliseen akuuttiin munuaisten vajaatoimintaan.

Luennolla käydään läpi tämän hetken tietämyksen valossa syitä, seurauksia, hoitoa, ennustetta jatkoon ja ennalta-ehkäisyä. Luento sopii kaikille urheilukoirien omistajille lajiin katsomatta!

Tietoa Laurasta:

Laura Hjerppe (ent. Hakala) on pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri, jonka erityisinä kiinnostuksen kohteina ovat ortopedia ja urheilukoirien ongelmat.

Laura kouluttautuu aktiivisesti ja luennoi säännöllisesti sekä eläinlääkäreille että koiraharrastajille. Vapaa-aika kuluu perheen kanssa, koiria treenaten ja ratajuoksuharrastuksen parissa.

Luento pidetään 1.4.2023 klo 14 alkaen hybridinä. Voit osallistua luennolle joko paikan päällä Hyvinkään Scandicissa (os. Hämeenkatu 2-4) tai etänä Google Meetin kautta. Tilaan mahtuu 25 henkilöä, ja GRL:n jäsenet ovat etusijalla. Etäosallistujamäärää ei ole rajattu. Luennon hinta on GRL:n jäsenille 15€ ja muille 25€.

Paikan päällä tarjoillaan osallistujille pullakahvit sekä luennon lopuksi vapaamuotoinen keskusteluhetki Lauran ja muiden kanssaharrastajien kanssa. Luento kestää n. 2h.

Ilmoittaudu mukaan 23.3. mennessä tästä linkistä! Vahvistamme ilmoittautumisen ja toimitamme maksutiedot sinulle viimeistään 24.3. Luento tulee olla maksettuna 31.3. mennessä.

Kysymykset luentoon liittyen voi esittää sähköpostitse hallitus@grl.fi.

Comments are closed.