Viikon koira: Quiz

Viikon koira: Quiz

Quiz “Alba”

Champ – Yoona, synt. 08/2020
Omistaja Johanna Pöyhölä, kasvattaja Supersonic CZ

Sunnuntaina 30.6. kauan odotettu kausi starttasi Kaupin vinttikoiraradalla. Päivän neljäntenä lähtönä nähtiin samalla myös päivän ainoa whippet-lähtö, jossa neljä whippetiä kilpaili Back On Track Sprint Openissa. Lähtö oli todella tasainen ja siisti koko takasuoran ajan. Vasta lähempänä kakkoskaarretta alkoi tulla pientä hajontaa nelikon välillä, mutta Quiz kilpaili voitosta hallitsevan SM-voittajan Tale of a Miraclen kanssa aivan maaliviivalle saakka. Maaliin tulo oli niin tasainen, että voitto jouduttiin tarkistamaan maalikamerasta. Todella, todella kova ja jännittävä lähtö kaikin puolin ja Quiz otti BOT-voiton nimiinsä sadasosan erolla hopeamitalistiin ajalla 17.91s! Alban lähdön voit katsoa GRL:n YouTubesta.

Onneksi olkoon Johanna ja Alba upeasta Back On Track Sprint Open -voitosta! Kilpailu oli todella tiukka ja voitto ratkaistiin sadasosalla toiseksi tulleen Tale of a Miraclen kanssa. Millaiset fiilikset teillä on nyt kilpailun jälkeen?
Kiitos paljon! Fiilikset ovat ihan huikeat, Alba todella ylitti odotukset! Vaikka tiedettiin, että Albasta on vielä vaikka mihin niin pitkän kisatauon jälkeen toivottiin vain hyvää ja turvallista lähtöä. Kyllä tuntui hyvältä nähdä, että Alban pää kesti vaikka vähän kylkikontaktia lähdössä olikin ja onnistui kahden koiran välissä taistelemaan voitosta paineistumatta lainkaan. Kilpailu ykköspaikasta upean Tale of a Miraclen kanssa oli erittäin tiukka! Kokonaisuudessaan lähtö oli hyvin tasaväkinen ja jännittävä alusta loppuun saakka!

Ennen tätä kautta Alba on startannut lupaavasti vuonna 2022 kahden startin verran. Miten olette treenanneet ja valmistautuneet siihen, että Alba palaa kilpailemaan ja juuri tähän kauteen? Millainen koira Alba on treenata ja millainen se on kotioloissa?
Alban ensimmäinen kausi tosiaan oli aika lyhyt kiiman vuoksi. Tänä vuonna haluttiin lähteä kokeilemaan mihin tästä lupaavasta tytöstä on, kun tämä on meille ensimmäinen kisakausi Alban kanssa. Uskon ettei Alba ensimmäisellä kisakaudellaan ole vielä päässyt näyttämään todellisia taitojaan.
Alba tykkää juosta pallon perässä ja kantaa palloa mukanaan, joten se on ollut meidän lempparipuuhaa treenaamisen suhteen!  Alban kanssa on helppo treenata viehejuttuja, rauhallinen ennen starttia mutta räjähtävällä voimalla pinkaisee vauhtiin ja nauttii täysin rinnoin juoksemisesta! Tähän ensimmäiseen kisaan oli vaikea valmistautua, kun meillä ei sitä kisakokemusta Alban kanssa ole vielä ollut. Ehkä nämä kisaviikot tästä vielä rutinoituu. Ainakaan nyt ei tainnut ihan pieleen mennä valmistautuminen! Kotioloissa Alba on mitä mutkattomin kaveri! Alba ei turhia hötkyile, mutta on innoissaan aina kun tiedossa on jotain puuhaa. Alba on herkkä ja ihana suukottelija.

Alba on yhdistelmästä Champ – Yoona, ja se on nyt ollut jonkin aikaa teillä. Miten Alba päätyi
teidän perheeseen?
Olen tiennyt Alban pikkupennusta saakka joten hän on ollut tuttu meille. Alba itsessään on aivan ihana kaunis koira ja olen fanittanut Albaa aina! Alba etsi uutta aktiivista kotia ja olin silloin jo kiinnostunut Albasta, mutta varaukseni Hollantilaisesta pennusta (jonka äiti on muuten Alban täyssisko eri pentueesta!) oli toteutumassa ja siinä hetkessä sitten Alban suhteen suunnitelmat jäivät. 

Alba tuli meille kuitenkin hoitoon joulukuussa 2023 ja meillä vaan synkkasi tosi kivasti yhteen, joten palaset loksahtelivat paikalleen ja siitä saakka Alba on ollut osa meidän perhettä! Ollaan super onnellisia siitä, että Alba sai jäädä meidän luokse! Uskon, että myös Alba on tyytyväinen meidän kanssa. 

Millaisia suunnitelmia teillä on tämän kauden suhteen tehtynä, tulemmeko näkemään Alban
vauhdikasta menoa vielä lyhyen matkan lisäksi pidemmilläkin matkoilla?
Olisi mielenkiintoista päästä kokeilemaan miten Alballe sopii myös pidemmät kisamatkat eli eiköhän niitäkin tulla vielä näkemään! Varmaankin tavoitteet ja suunnitelmat tässä muotoutuvat kun päästään kisakaudella vielä vähän eteenpäin. Ainakin tavoitteena on jatkaa mukavaa yhdessä harrastamista Alban kanssa ja katsotaan päästäänkö vielä käymään mahdollisesti ulkomaillakin kisoissa! 

Mikä Albassa on parasta?
Ihan kaikki!! Alba on maailman iloisin hännänheiluttaja… ja kaunis! Simppeli tyttö joka on tyytyväinen aina missä vaan. Jos pitää valita yksi asia niin se on tuo iloisuus, joka Albasta huokuu <3

Alban voittobiisi: Alessandra – Queen of Kings

Vielä kerran lämpimät onnittelut teille!

Lue myös EGUn oma raportti kilpailupäivästä täältä!

 

Vastaukset: Johanna Pöyhölä
Kysymykset: Jonna Paronen
Kuva: Milla Toivanen