Viikon koira: Gumball Goofy

Viikon koira: Gumball Goofy

Gumball Goofy “Hessu”

Razldazl Jayfkay – Little Brillo, synt. 6/2022
Omistaja Asko Jokinen, kasvattaja Jetlane

Lauantaina 6.7. juostiin Tampereen Kaupin vinttikoiraradalla Kauppisprint & Raila Laine Memorial -kilpailupäivä. Päivän aikana juostiin Voimaeläimen sponsoroima GRL 40v Open Sprint -lähtö 280 metrillä. Lähtöön oli alunperin ilmoittautunut viisi koiraa, mutta poisjäännin vuoksi se kisattiin neljän koiran lähtönä.

Tässä lähdössä konkarikilpailijoiden osassa olivat Yasin ja Porunn, ja heitä haastamassa viime viikolla ensimmäisen starttinsa juossut Ardiente ja nyt ensimmäistä kilpaansa juokseva Gumball Goofy. Lähtö oli kokonaisuudessaan hyvin odotettu, sillä nuoret koirat ovat jo aikaisemmin väläytelleet potentiaaliaan  radalla. Gumball Goofy otti eroa toisiin jo heti lähdön ensimetreillä upealla startilla, Ardienten ollessa tiukasti kiinni kakkospaikassa. Kaarteeseen tullessa lähtö olikin muodostunut jo jonojuoksuksi, jossa jokainen piti paikkansa loppuun saakka Gumball Goofyn voittaessa ensikilpansa ja uusien samalla Kaupin 280 metrin rataennätyksen aikaan 16.42s! Tästä koirasta tulemme varmasti kuulemaan vielä lisää. Hessun lähdön voit katsoa GRL:n YouTubesta.

Onneksi olkoon Asko ja Hessu GRL:n juhlalähdön voitosta, ja vielä upealla uudella rataennätyksellä! Viime viikolla Hessu hätyyttelikin jo hieman 480 metrin rataennätyksen rajaa 0-koirana, mutta osasitteko odottaa, että lyhyen matkan ennätys rikottaisiin nyt näinkin selkeällä erolla? Miltä voitto sekä uusi RE nyt tuntuvat?
Kiitos! Kyllähän tiedossa oli, että Hessulla vauhtia on, mutta kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Hessu juoksi useamman kaverin kanssa, joten toiveena oli lähinnä puhdas ja ehjä juoksu. Mutta kyllähän voitto ja RE ensikilvassa on aika komea saavutus.

Tämä oli kaiken lisäksi Hessun ensimmäinen kilpailulähtö, juhlitaanko teillä tätä merkittävää ensimmäistä voittoa?
Hessu juhli voittoaan jo kisapaikalla grillimakkaralla, mutta kotona oli edessä paluu arkeen. Hessun kisapäivän ajan kotona tylsistynyt personal trainer piti tästä huolen. Kasvattaja oli ilmeisesti uskaltanut toivoa voittoa, kun oli hankkinut Hessulle muistopokaalin ensimmäisestä voitosta sekä Hessun nimikkokirjan.

Hessu aloitteli harjoittelua viime kaudella, jolloin meno oli jo hyvin mieleenpainuvaa. Useasta suusta kuulikin, että moni odotti näkevänsä sen tulevaisuudessa kilpailemassa. Miten teillä on valmistauduttu ja harjoiteltu tähän kauteen? Entä millaisia tavoitteita teillä on tälle kaudelle?
Hessulla on tosiaan pt:nä whippet Hekla, joka juoksuttaa Hessua monipuolisesti. Muuta varsinaista treeniä ei ole tarvinut tehdä. Radalla käytiin muutaman kerran palauttamassa mieleen kopista lähtemistä ennen kauden alkua. Ensisijainen tavoite on pysyä ehjänä, kaikki muu tulee sitten perässä, jos on tullakseen.

Miten Hessu aikanaan valikoitui teille, miten se on sujahtanut whippettien joukkoon ja onko niiden luonteissa tai treenaamisessa paljon eroja?
Ajatus greyn hankkimisesta syntyi, kun tutustuttiin Hessun äitiin Miisan, joka on nopea ja todella mukava koira. Pentueesta juuri Hessu valittiin jo heti syntymän jälkeen, kun rouva oli mukana synnytyksessä auttamassa. Hessua kotiin hakemassa mukana oli tuleva pt, joka on kymmenen päivää Hessua vanhempi. Nämä kaksi on olleet jo kasvattajan pihasta alkaen kuin paita ja peppu. Hessu tuntuu isolta whippetiltä, kaiketi seura tekee kaltaisekseen. Kasvattajaa on kyllä tainnut välillä kauhistuttaa Hessun peltorallit Heklan kanssa. Hessua on treenattu ihan samoin kuin meidän whippettejä, monipuolista liikuntaa ja pentuna vietin vahvistamista.

Mikä Hessussa on parasta?
Hessulla on mahtava luonne. Se tykkää kaikista ja kaikesta. Hessu on aina hyvällä tuulella.

Haluaisitteko lähettää terveisiä uusille harrastajille tai heille jotka miettivät vielä oman kilpurin hankintaa?
Rohkeasti mukaan vaan!

Hessun voittobiisi: Van Halen – Dreams

Onnea vielä kerran Asko ja Hessu!

 

Vastaukset: Asko Jokinen
Kysymykset: Jonna Paronen
Kuva: Milla Toivanen