Viikon Koira: Ardiente

Viikon Koira: Ardiente

Ardiente “ReiRei”

Colonel Farrel – The Spitfire, synt. 04/2022
Omistaja Jenna Tähtinen, kasvattaja Racing Dragons

Sunnuntaina 30.6. saimme kauden ensimmäisessä kilpailupäivässä nähdä useita suorituksia niin soolojen kuin kilpailulähtöjenkin merkeissä. Päivän viimeiseen kilpailulähtöön, BERRYOMG Sprint Openiin, oli alun perin ilmoittautunut viisi greytä, mutta kiiman jättäessä La Reinan pois lähdöstä, jäi sen sisko Ardiente kilpailemaan ensilähtöään kovassa kokeneessa seurassa. Startti oli kova ja heti ensi metreillä johtoasema vaihtui pariinkin otteeseen Madam Puddifootin ottaessa kärkipaikan itselleen. Kaarteiden aikana sijoitukset usein muuttuvat ja kakkoskaarteen kohdalla alkoikin kolmikko nousemaan johtoaseman rinnalle ja ensikertalainen Ardiente löysi itselleen mustan mentävän aukon, nousten maalisuoralle tullessa pienen kylkikontaktin saattelemana kärkeen ja vieden ensimmäisen kilpailulähtönsä voiton hienolla 17.25s ajalla! Ardienten, kotoisammin ReiRein, hienon ensikilpailun voit katsoa GRL:n YouTube-kanavalta.

Onneksi olkoon Jenna ja ReiRei BERRYOMG Sprint Open -voitosta! Lähtö oli Reirein ensimmäinen kilpailu ja se voitti sen hienolla 17.25s ajalla. Millaiset ovat fiiliksen nyt kilpailun jälkeen?
Kiitos! Fiilis on ollut aivan huipussaan tästä Rein ensikilvasta. En todella uskonut, että se tekee tämmöisen juoksun heti ensitöikseen. Saa olla todella ylpeä koirasta joka näytti, että sisäinen dragon heräsi voitontaistoon mukaan.

Miten olitte valmistautuneet kilpailuun?
Rei on liikkunut tähän asti paljon vapaana pennusta asti eli pohjakunto on ollut hyvä. Talvella alettiin lisäämään viehevarmuutta, käytiin tekemässä vetoja kasvattajan kanssa maneesissa ja harjoiteltiin kaverin kanssa juoksemista enemmän. Hyvinkään radan auettua siirryttiin ottamaan harkkalähtöjä ovaalille. Eli vietettiin aktiivinen talvi ja kevät. Kroppaa on hoidettu ja tsekkailtu, että kaikki on kunnossa ja toimii. Sittenhän se olikin ensikilvan aika!

Reirei on yhdistelmästä Colonel Farrel – The Spitfire ja on sinun ensimmäinen greyhoundisi. Miten se aikanaan valikoitui pentueesta sinulle?
Olin vuosia jo haaveillut greystä. Tämän pentueen kohdalla päätin sitten olla kasvattajaan yhteydessä josko pentuja pääsisi katsomaan. Osa pennuista olikin jo omat kotinsa löytäneet ja se pentu johon naulasin silmäni oli vielä vapaana. Siitä sitten alkoi pohdinta olisiko nyt se hetki omalle greylle ja mahtaako kasvattaja sitä minulle edes myydä. Kuinka ollakaan pieni ja pippurinen neulahammas päätyi minun ekaksi omaksi greyksi. Tässä kohtaa voikin kiittää kasvattajaa luottamuksesta!

Sinulla on myös whippetejä, millaisia eroja treenaamisessa tai kotioloissa on ollut näillä kahdella
rodulla?
Kotona asuu tosiaan lisäksi neljä whippettiä tällä hetkellä, jotka ovat kasvattaneet minua harrastajana/treenarina reilun kymmenen vuotta. Rei on vasta vähän yli kaksi vuotias ja vielä opiskellaan miten sitä greytä laitetaan. Kasvattajan tuki ja mukana eläminen on ollut isossa osassa meidän alkutaivalta. Rein kanssa toivottavasti opitaan vielä paljon greyn kanssa treenaamisesta/kisaamisesta, huoltamisesta ja muusta mitä niiden kanssa pitää ottaa huomioon. Kotioloissa Rei on todella itsenäinen eikä niinkään ole kiinnostunut missä minä menen toisin kuin whippetit saattaa liikkua pihalla minun mukana ja seurana. Reillä on hetkensä huomion haulle ja leikkimiselle, loppuaikana hän hoitelee kauneusuniaan tms. hänelle tärkeetä toimintaa.

Millaisia suunnitelmia teillä on tälle kaudelle nyt kun kausi on alkanut näin hyvissä merkeissä?
Katsotaan tässä ihan rauhakseltaan miten edetään kisojen kanssa. Mitään suurempia suunnitelmia ei siis ole. Tätäkin pitää opiskella miten koira palautuu kisapäivästä. Toki myös odotan kiiman alkua.

ReiRein voittobiisi: Leila K – Electric

Onneksi olkoon vielä kerran voitosta!

Lue myös EGUn oma raportti kilpailupäivästä täältä!

 

Vastaukset: Jenna Tähtinen
Kysymykset: Jonna Paronen
Kuva: Milla Toivanen