Uutisia

GRL:n Hallitus on tehnyt sovellusohjeen jossa Ratajuoksusääntöjen 4.6 kohdassa mainittu Soolon 3 kk vanhenemis sääntö poistetaan loppukaudelta 2017. Ohje astuu voimaan 1.7.2017 ja on on voimassa seuraavaan GRL:n liittokokoukseen.

– muutetaanko ratajuoksusäännöksi ?

4.6. Soolokoejuoksu 

Soolokoejuoksulla testataan kilpailurutiinien hallinta, koppikäyttäytyminen, vieheen seuraaminen ja fyysinen valmius. Koiran on alitettava GRL:n hallituksen määräämä aika ja hallittava kilpailurutiinit. Koiran juoksema aika ei yksinään oikeuta hyväksyttyyn suoritukseen. Soolokoejuoksijan tulee olla vähintään 14 kk:n ikäinen ja koiralla tulee olla yllään täysi kilpailuvarustus. Soolokoejuoksuun ilmoitetun koiran tulee olla sääntöjen mukaisesti kantakirjattu, sekä koiran vastuuhenkilön tulee olla GRL:n sekä GRL:n jäsenseuran jäsen. Soolokoejuoksuun ilmoittautunut koira tunnistetaan mikrosirun tai tatuoinnin perusteella ennen suoritusta.

Greyhoundeilla soolokokeessa juostava matka on radan keskimatka, whippeteillä 350m, poikkeuksena Turun Metsämäki 325m. Veteraani-ikäinen koira voi suorittaa koejuoksun radan lyhyellä matkalla. Soolokoejuoksuja voi suorittaa tavallisina harjoitusiltoina, virallisina harjoituspäivinä sekä kilpailujen yhteydessä. Suorituksen valvojana toimii GRL:n pätevöimä tuomari.

Hyväksytyn ja hylätyn soolokoejuoksun tiedot on merkittävä tulostietokantaan. Harjoituksissa juostujen tietojen välittämisestä vastaa suorituksen valvonut tuomari.

Soolokoejuoksusta tulee ottaa aika vähintään kahdella käsikellolla, ellei ole käytössä GRL:n hallituksen hyväksymää sähköistä ajanottolaitteistoa, jolloin varmistukseksi riittää yhden käsikellon aika. Soolon luokitus kiintein luokkarajoin on voimassa 3 (kuukautta).

Koiran juostua kilpailuissa hyväksytyn soolokokeen, jää allekirjoitettu  koejuoksupöytäkirja kilpailutoimistoon edelleen toimitettavaksi. Harjoituksissa hyväksytysti juostun soolokokeen jälkeen, täytetty koejuoksupöytäkirja jää soolokokeen vastaan ottaneelle GRL:n tuomarille.

Liitteenä sääntömuutosehdotus uusista luokkarajoista.

Lyhyesti, Greyhoundit ja Whippetit käyttäisivät samaa luokkataulukkoa, luokkarajoja on 30 kpl. Perusteina muutokselle on yksinkertaisempi kanta joka on helpompi ottaa käyttöön. Lisäksi, kun on pelivaraa luokkien molemmissa päissä, muutoksia ei tarvita yhtä usein kuin nykyisessä 7 portaan järjestelmässä.

Uusi ehdotus vuoden koira sääntöihin:

VUODEN TULOKAS

Kauden loputtua nimetään Vuoden Koira –listalta (AVOIN) molempien rotujen eniten pisteitä saavuttanut koira, jotka

palkitaan arvonimellä ja kunniapalkinnolla.Vuoden tulokas -listalla seuraavaksi parhaaksi tullut vastakkaisen sukupuolen

koira palkitaan joko VUODEN TULOKAS UROS tai VUODEN TULOKAS NARTTU arvonimellä ja kunniapalkinnolla.

Tulokaslistalle pääsevät ne koirat, joilla on kauden alkaessa enintään kolme (3) virallista hyväksyttyä suoritusta, ja jotka eivät ole saavuttaneet aiemmin vuoden tulokas -titteliä. Kultakin koiralta huomioidaan enintään kaksitoista (12) parasta tulosta.